Άλλαξε σε μια νύκτα, χωρίς εξήγηση, η Διοίκηση της ΕΒΖ

4852
ΕΒΖ

Με διαδικασίες εξπρές, μέσα σε μια νύκτα, άλλαξε το Δ.Σ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Χαρίσης ζήτησε ”αιφνιδιαστικά” και έλαβε τις παραιτήσεις του Προέδρου της εταιρείας Χρήστου Ρώσσιου, του διευθύνοντος Συμβούλου Παντελή Μάνη και του μέλους του Δ.Σ Πέτρου Γάτσου.
Λίγες ώρες μετά τις παραιτήσεις ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι αποφάσεις ήταν προειλημμένες και έτοιμες.
Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής και αντιπρόεδρος ο Γαβριήλ Κερμανίδης, ενώ χρέη διευθύνοντα συμβούλου ανέλαβε ο Μιχάλης Κεφαλόπουλος. Αναπληρωτής του αναλαμβάνει ο Αντώνης Μπούρης.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ συμπληρώνουν τα μέλη: Γεράσιμος Τσιαπάρας, Χρήστος Βογιατζής και Κωνσταντίνος Μανιατάκης.
Κύκλοι της Βιομηχανίας Ζάχαρης τόνιζαν ότι είναι απορίας άξιον ότι το Υπουργείο Οικονομίας αποπέμπει σε μια νύκτα την Διοίκηση της ΕΒΖ χωρίς να προβεί σε καμιά αιτιολογία και χωρίς να δώσει καμιά εξήγηση.
Γιατί οι αρμόδιοι Υπουργοί αποκρύπτουν όσα βαρύτατα, λένε στο παρασκήνιο, σε βάρος της απερχόμενης διοίκησης;
Είναι χαρακτηριστικότατο, επίσης, ότι οι παραιτηθέντες, ενώ αναγνωρίζουν την εταιρική και διοικητική κρίση, αυτοεγκωμιάζουν το ”μεγάλο έργο τους”, πράγμα, όμως, που αμφισβητούν γνώστες της εταιρείας.
Το βέβαιον είναι ότι η ΕΒΖ, εξαιτίας τόσο της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής των αρμόδιων Υπουργών, όσο και των πεπραγμένων της Διοίκησης της, έχει περιέλθει σε βαθιά κρίση, που υπονομεύει το παρόν και κυρίως το μέλλον της.
Η προσπάθεια που έγινε επ’ υπουργίας Λαφαζάνη, ο οποίος διέσωσε την ΕΒΖ, που είχε βάλει ”λουκέτο” και την έθεσε σε τροχιά λειτουργίας, εξωθείται τώρα σε πολύ κακό δρόμο, αν όχι σε ναυάγιο.
Κυβέρνηση και διοίκηση της ΕΒΖ έχουν βγάλει στο σφυρί και μάλιστα μπιρπαρά, τα δυο υπερκερδοφόρα εργοστάσια της εταιρείας στην Σερβία και πωλούν συνεχώς με αδιαφάνεια περιουσιακά της στοιχεία.
Την ίδια ώρα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την προοπτική της εταιρείας και της ελληνικής τευτλοπαραγωγής, οι οποίες φυτοζωούν χωρίς αύριο.
Τράπεζες και ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς, η νεομνημονιακή κυβέρνηση και οι εγκάθετες Διοικήσεις της ΕΒΖ, πνίγουν άλλη μια βιώσιμη παραγωγική μονάδα και έναν παραγωγικό τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.
Άλλη μια απόδειξη γιατί η χώρα κάτω από το ζυγό των μνημονίων, των τραπεζών και ανίκανων εθελόδουλων κυβερνήσεων, δεν έχει μέλλον.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας