Η χούντα Τσίπρα Κοντονή Ρούσκα τραπεζιτών εξαπέλυσε πόλεμο με άγριο ξύλο και χημικά ενάντια στους διαδηλωτές. Λαφαζάνης: Η χούντα των πλειστηριασμών δεν θα περάσει

7797
άγριο ξύλο

Πρωτοφανείς εικόνες ακραίας αστυνομικής καταστολής στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου επρόκειτο να ξεκινήσουν 29 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 10 αφορούσαν σε πρώτη κατοικία και μάλιστα αξίας κάτω των 300 χιλιάδων ευρώ.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, επιχειρήθηκε η πραγματοποίηση της δικαστικής διαδικασίας εν κρυπτώ, χωρίς την παρουσία κοινού, ενώ ο χώρος της αίθουσας και μπροστά απ’ αυτήν είχε κατακλυστεί από πλήθος πάνοπλων αστυνομικών. Οι διαμαρτυρίες των εκατοντάδων συγκεντρωμένων αντιμετωπίστηκαν με την εξαπόλυση άγριας επίθεσης από τρεις διμοιρίες ΜΑΤ, που απώθησαν με γκλομπς και ξυλοδαρμούς, ακόμα και με χημικά που έριξαν μέσα στο κτίριο του ειρηνοδικείου. Αποτέλεσμα της αστυνομικής επίθεσης που κατέληξε στο να απωθηθούν έξω από το προαύλιο χώρο της αίθουσας οι διαδηλωτές, ήταν τρεις τραυματίες με κεφάλια ανοιγμένα, μεταξύ των οποίων το στέλεχος της ΛΑ.Ε και πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό. Όπως έγινε γνωστό τα θύματα της επίθεσης πρόκειται να καταθέσουν μηνύσεις κατά των πολιτικών υπευθύνων των τραυματισμών τους.

Η πρωτοφανής εγκληματική κίνηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης να ρίξουν χημικά σε κλειστό χώρο δεν έκαμψε τους διαδηλωτές που παρέμειναν συσπειρωμένοι και συνέχιζαν να φωνάζουν μαχητικά συνθήματα κατά τις κυβέρνησης και των πλειστηριασμών. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που διαμορφώθηκε ήταν ότι σεσημασμένοι συμβολαιογράφοι που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τους παράνομους αδιαφανείς πλειστηριασμούς φυγαδεύτηκαν με την κάλυψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης. 

Στον εσωτερικό χώρο του Ειρηνοδικείου έδωσαν αγωνιστικό μαχητικό παρόν κατά κύριο λόγο μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, στελέχη, μέλη και νέοι και νέες της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ, του ΕΠΑΜ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του «Δεν Πληρώνω», η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλπ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε από το Ειρηνοδικείο στα Μέσα Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Στην χώρα υπάρχει αυτή τη στιγμή μία χούντα που συναποτελούν οι: Τσίπρας, Κοντονής, Τσακαλώτος, Τόσκας, Ρούσκας και τα «κοράκια» – τραπεζίτες. Αυτή η χούντα των πλειστηριασμών θέλει να ολοκληρώσει το έργο της καταστροφής της χώρας. Θέλει να αρπάξει τα σπίτια του λαού και τις λαϊκές περιουσίες. Αυτά είναι απαράδεκτα, βάρβαρα πράγματα. Έτσι βουλιάζει η οικονομία, έτσι βουλιάζει η κοινωνία. Δεν υπάρχει καμία διέξοδος με αυτές τις νεοαποικιακές, νεομνημονιακές πολιτικές. Δεν μπορούμε να δεχθούμε μια χώρα υπό κατοχή. Δεν μπορούμε να δεχθούμε οικογένειες, όπως αυτής της 78χρονης που περιέγραψα, άρρωστη με εγκεφαλικό, με 300 ευρώ σύνταξη, να της παίρνουν το σπίτι για 20 χιλιάδες ευρώ, στο Ειρηνοδικείο Κορινθίας πριν 2 εβδομάδες. Το δημοσιοποιήσαμε, το καταγγείλαμε, αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχει ευαισθησία. Βλέπουμε τεχνοκράτες με κοστουμάκια να έρχονται να κάνουν αξιολογήσεις και να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό την εξαθλίωση. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. (…) Ο Τσακαλώτος είπε ότι μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ δεν εκπλειστηριάζεται ακίνητη περιουσία. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο ψέμα και παραπλάνηση, γιατί δεν συμφωνούν σε αυτό οι τράπεζες, δεν συμφωνεί η τρόικα και δεν το έχει νομοθετήσει (η κυβέρνηση). Αυτά είναι λόγια του αέρα, για να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό.

Αυτά που ζήσαμε σήμερα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου δεν έχουν προηγούμενο. Για μένα που έζησα το Πολυτεχνείο, θυμίζουν σκοτεινές μέρες χούντας. Και πράγματι, στη χώρα αυτή υπάρχει πλέον μία χούντα πλειστηριασμών. Αυτήν τη χούντα την αποτελούν, και τους καταγγέλλω από αυτήν τη θέση, ο Τσίπρας, ο Κοντονής, ο Τόσκας, ο Ρούσκας, μαζί με τα «κοράκια» εκείνα των συμβολαιογράφων που έκαναν το πραξικόπημα και, φυσικά, οι τραπεζίτες. Όλοι αυτοί εξαπέλυσαν σήμερα με τα ΜΑΤ έναν χημικό πόλεμο, έναν πόλεμο άγριου ξύλου απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, μόνο και μόνο για να προχωρήσουν τους ηλεκτρονικούς αυτούς πλειστηριασμούς, μόνο και μόνο για να αρπάξουν τα σπίτια του ελληνικού λαού, να αρπάξουν τις περιουσίες του.

Η δράση των ΜΑΤ είχε ως συνέπεια να πάει στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο Θανάσης Μπαρτζώκας, στέλεχος της ΛΑ.Ε και πρώην Δήμαρχος της Καισαριανής, μαζί με ένα άλλο ηλικιωμένο στέλεχος της ΛΑ.Ε, αιμόφυρτο από χτύπημα στο κεφάλι.

Αυτοί οι πλειστηριασμοί που έγιναν, υποτίθεται, μέσα στο άβατο της αίθουσας του Ειρηνοδικείου, είναι άκυροι, παράνομοι, αντισυνταγματικοί. Δεν έχουν καμιά νομική ισχύ. Δεν τους αναγνωρίζει κανένας. Και δεν πρόκειται από εδώ κι εμπρός να γίνει κανένας απολύτως πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. Υπάρχει, όπως βλέπετε, ένα κίνημα πανίσχυρο, ένα κίνημα ενωμένο και δυνατό, αποφασισμένο να βάλει τα στήθια του μπροστά και να σταματήσει τη λεηλασία και τη θυσία του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα μπορεί να έχει άλλο μέλλον. Έχει εναλλακτική λύση. Όχι νέοι πλειστηριασμοί, όχι νέες δημοκρατικοφανείς χούντες, οι οποίες μπορεί ν’ αποδειχθούν χειρότερες από εκείνες που οδήγησαν σε τραγικές μέρες την Ελλάδα. Προτού έχουμε άσχημες μέρες σε αυτήν τη χώρα και προτού αυτοί οι αδίστακτοι χύσουν αίμα και μάλιστα αίμα νεανικό ξανά, πρέπει να φύγουν και όλοι να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε για μια δημοκρατική ανατροπή. Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε».

Αστυνομική καταστολή και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Θεσσαλονίκης μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων και ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων, ωστόσο εκεί συνάντησαν τον φραγμό των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να εισέλθουν στο κτίριο. Η απάντηση από τα ΜΑΤ ήταν η βίαιη απώθηση των διαδηλωτών με ασπίδες και γκλομπς.

Και στο Μενίδι έγινε προσπάθεια να περάσει η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Ιδιόκτητη κατοικία δυο ηλικιωμένων συνταξιούχων πρώην βιοτεχνών με αξία που δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ έμπαινε στον πλειστηριασμό για παλιά χρέη στο δημόσιο.

Τελικά με την συμμετοχή αγωνιστών της ΛΑ.Ε, άλλων δημοκρατών του κινήματος ενάντια στην λαϊκή περιουσία, αποφευχθήκε η αρπαγή της κατοικίας των δύο ηλικιωμένων έστω και προσωρινά.

Η Λαϊκή Ενότητα με την παρουσία των μελών και φίλων της αλλά και του μέλους του Π.Σ. Βασίλη Πριμικήρη συνέβαλλε ώστε ο πλειστηριασμός ουσιαστικά να μην γίνει.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών συνεχίζει τον αγώνα του

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τη σημερινή του κινητοποίηση έστειλε νέο πιο μαζικό, ενωτικό και μαχητικό μήνυμα στους τρόικα – τραπεζίτες – κυβέρνηση – μνημονιακή αντιπολίτευση, ότι ο αγώνας του κατά της αρπαγής πρώτων κατοικιών και όσων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά και στους κατεστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, θα συνεχιστεί. Και ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, παρά τους μηχανισμούς ποινικοποίησης και καταστολής, που εφαρμόζει ασύστολα πλέον η κυβέρνηση και παρά τη συκοφάντηση και τις προβοκάτσιες που δέχεται από το μνημονιακό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο.

Ακολουθεί το βίντεο των επεισοδίων και φωτογραφικό υλικό


eirinodikeiaksylo
Λουκάρεως 01 Λουκάρεως 02 Λουκάρεως 03 Λουκάρεως 04 Λουκάρεως 05 Λουκάρεως 06
20171129_155513 20171129_155521 20171129_155549 20171129_155658 20171129_155810 20171129_163045 20171129_163047 20171129_163048
epeisodia-eirinodikio
WP_20171129_15_44_13_Pro WP_20171129_15_44_27_Pro WP_20171129_15_44_40_Pro WP_20171129_15_44_52_Pro WP_20171129_15_45_16_Pro  WP_20171129_15_46_21_Pro
20171129_161553 20171129_161730 20171129_161903

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας