«Άγιος-Σάββας»: Αντί σε υπουργούς-κάνουν ΕΔΕ σε γιατρούς, που νόσησαν από κορονοϊό!!!

1008
Αντί σε υπουργούς-κάνουν ΕΔΕ σε γιατρούς

Τεράστια αγανάκτηση προκαλεί η πρωτοφανής κίνηση της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να καλέσει σε πειθαρχικό έλεγχο τρεις γιατρούς της Β’ Παθολογικής που νόσησαν από κορωνοϊό. Πρόκειται για δύο ειδικευόμενους γιατρούς και έναν επιμελητή.

Η ΕΔΕ αφορά τη συρροή κρουσμάτων Covid-19 προ μηνός στην Β’ Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου. Οι γιατροί είχαν βρεθεί θετικοί και τώρα καλούνται να απολογηθούν αντί να απολογηθεί η διοίκηση του νοσοκομείου που έχει την πλήρη ευθύνη για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Το θράσος της διοίκησης ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ξεπέρασε κάθε όριο. Προσπαθώντας να διαχειριστεί την πανωλεθρία που έχει υποστεί από την πανδημία καθώς αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους διαδοχικά το ένα μετά άλλο εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο, για πολλοστή φορά στοχοποιεί τους εργαζομένους» αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχώρησαν μάλιστα σε διαμαρτυρία στην είσοδο του «Αγίου Σάββα», καταγγέλλοντας τη διοίκηση για «τρομοκρατία και απαξίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν πως ο κλοιός των ευθυνών για τις διοικήσεις στενεύει(…) και θέλοντας να προλάβουν τα γεγονότα σημειώνουν πως οι «ήρωες» θα μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα.

«Ούτως ή άλλως η διοίκηση του Αγίου Σάββα έχει δείξει τις προθέσεις της εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον όποιου εργαζόμενου διεκδικεί ή δεν υπακούει» αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων και καλεί σε απεργία στις 15 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού.

Αντιδράσεις

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του γνωστού συνδικαλιστή ιατρού, Γιώργου Παπανικολάου.

«Κόψτε τώρα τις πειθαρχικές διώξεις υγειονομικών του ΕΣΥ που ασθένησαν πάνω στο καθήκον γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ξεχειλίζοντας από αγανάκτηση.

«Η κυβέρνηση απογειώνει την αποποίηση της ευθύνης της για την υγεία. Προφανώς, βρίσκεται σε πανικό και θέλει να εκφοβίσει το υγειονομικό προσωπικό, για να μην αποκαλυφθεί το κυβερνητικό έγκλημα στην υγεία», σχολιάζει ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας