Όχι στα lockdown: “Τελειώνουν” οικονομία-κοινωνία. Οδυνηρές συνέπειες και στην υγεία

1672
Όχι στο lockdown

Πράγματι, ή έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού απαιτεί νέα και ουσιαστικά μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση του και για να καταπολεμηθεί ο ιός.

Μέτρα πρώτα απ’όλα  στην υγεία, στην παιδεία, στις συγκοινωνίες, στα γηροκομεία, στα εργοστάσια κλπ, τομείς στους οποίους μέσα στους τόσους μήνες που μεσολάβησαν έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα ή και τίποτα!

Η επιβολή, όμως, lockdown είτε σε οικονομικούς κλάδους είτε κατά τόπους (Θεσσ/κη-Σέρρες) είτε συνολικά στην χώρα, δεν ενδείκνυνται. Κι αυτό γιατί η καταστροφή που προκαλούν τα lockdown στην οικονομία, στην κοινωνία και ειδικότερα στους εργαζόμενους αλλά και στην υγεία των πολιτών, είναι πολύ μεγαλύτερη από το όφελος που προσφέρουν στην καταπολέμηση του Covid-19.

Η παράταση των lockdown κάθε μορφής θα τελειώσουν μια οικονομία και κοινωνία που ήδη βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Εκτός και αν αυτό επιδιώκουν κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο με στόχο: να “κινεζοποιήσουν” τον ελληνικό λαό, να προκαλέσουν ανεπίστρεπτα λουκέτα παντού, κατάργηση κάθε ίχνους εργασιακών δικαιωμάτων και πλήρη επιδοματοποιήση των μισθών.

Χρέος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας είναι να κινητοποιηθεί και να αντιδράσει σε αυτούς τους μακάβριους σχεδιασμούς.

Ο κορονοϊός πρέπει και μπορεί να καταπολεμηθεί με την χώρα όρθια και μαχόμενη και όχι να γίνει αφορμή για το “θάνατο”  της οικονομίας και κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας