Όλα έτοιμα για κτύπημα Ισραήλ στο Ιράν-Στην μάχη Βρετανικές δυνάμεις SAS

111
Στην μάχη Βρετανικές δυνάμεις SAS

Βρετανοί-Αμερικανοί και Ισραηλινοί καταστρώνουν επιχειρησιακά σχέδια για κτύπημα εναντίον του Ιράν σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Οι επόμενες ώρες θα καθορίσουν το εύρος του κτυπήματος κατά του Ιράν. Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι αν τo Iσραήλ θα επιτεθεί ευθέως κατά του Ιράν ή θα περιοριστεί σε κτυπήματα στην Συρία εναντίον φιλοιρανικών και ιρανικών στόχων.

Η απάντηση του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν θα καθορίσει τις εξελίξεις με τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης να είναι ορατός.

Πριν λίγες ώρες, η CENTCOM ανακοίνωσε πως το drone που έπληξε το πλοίο M/T Mercer Street ήταν ιρανικής προέλευσης. Επί της ουσίας δόθηκε “πράσινο φως” για αντίποινα στο Ιράν

CENTCOM: Το Ιράν έπληξε το πλοίο Mercer

Ο Βρετανός αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ επιβεβαίωσε πως “πρόκειται για ένα ιρανικό UAV Shahed-136 που κατασκευάζεται μόνο στο Ιράν”.

Μάλιστα η CENTCOM πρόσθεσε πως το τάνκερ “Mercer Street” δέχτηκε αποτυχημένη επίθεση δύο drone το βράδυ της 29ης Ιουλίου πριν κτυπηθεί από το Shahed-136.

Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε αναφέρει πως “πυροδοτήθηκε έκρηξη ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης του UAV. Η έκρηξη δημιούργησε διάμετρο 6 ποδιών στη γέφυρα του πλοίου και προκάλεσε σοβαρή ζημιά στο εσωτερικό του.

Στόχος των Ιρανών ήταν η καταστροφή και η πρόκληση τραυματισμών”.

Δείτε το βίντεο

Σε πολεμικό συναγερμό το Ιράν

Οι Ιρανοί Φρουροί έθεσαν σε πολεμικό συναγερμό όλες τις δυνάμεις του Ιράν μετά και την ανακοίνωση της CENTCOM.

Η επίθεση ενορχηστρώθηκε από τον Διοικητή της μονάδας drone των Ιρανών, τον Saeed Ara Jani.

Ο Διοικητής της Αεροπορίας του Ιράν, πτέραρχος Amir Ali Hajzadeh, προειδοποίησε πως οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν θα προκαλέσει σκληρά αντίποινα.

Ποιες επιλογές εξετάζονται

Πρώτη επιλογή: Η Μossad και η μονάδα κυβερνοπολέμου “Unit 8200” των ισραηλινών ΕΔ να κτυπήσουν εντός του Ιράν. Ταυτόχρονα, η ισραηλινή Αεροπορία να προχωρήσει σε σαρωτικές αεροπορικές επιδρομές εναντίων ιρανικών στόχων στην Συρία. Την επιλογή αυτή ανέφερε ισραηλινή στρατιωτική πηγή.

Δεύτερη επιλογή: Σύμφωνα με την Daily Mirror, δύο Βρετανοί Διοικητές προετοιμάζουν σχέδια για επιχείρηση των βρετανικών ειδικών δυνάμεων. Οι ειδικές δυνάμεις των Βρετανών θα κυνηγήσουν την ιρανική ομάδα που σχεδίασε και κτύπησε το πλοίο Mercer. Σύμφωνα με την αναφορά, οι ισραηλινές υπηρεσίες ήδη μετέφεραν πληροφορίες  για την περιοχή απ’ όπου εκτοξεύτηκε το ιρανικό drone.

Σύμφωνα με βρετανικές πληροφορίες, βρετανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στην περιοχή και έχουν ενισχυθεί το τελευταίο σαββατοκύριακο. Φαίνεται πως έχει δοθεί διαταγή “να σκοτώσουν ή να αιχμαλωτίσουν συγκεκριμένους ιρανικούς στόχους”.

“Πρόκειται για κοινή αποστολή ΗΠΑ-Βρετανίας. Στην περιοχή βρίσκονται ειδικές δυνάμεις SAS και Διοικητές της υπηρεσίας SBS (Special Boat Service). Oι δυνάμεις αυτές έχουν ενισχυθεί και ετοιμάζονται για αποστολή. Θα εξαπολύσουν ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη ή δολοφονία των Ιρανών.

Ανάμεσα τους βρίσκονται και ειδικοί στον ηλεκτρονικό πόλεμο και μια ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Tρίτη επιλογή: Η Βρετανία σκέφτεται την επιλογή της κυβερνοεπίθεσης σε συνδυασμό με επιδρομή ειδικών δυνάμεων στο Κέντρο Διοίκησης drone του Ιράν. “Μια κυβερνοεπίθεση είναι μια καλή επιλογή. Κανείς δεν θα την δει αλλά οι Ιρανοί θα την νοιώσουν. Ο θάνατος του Βρετανού δεν μπορεί να περάσει έτσι. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στους Ιρανούς ότι υπάρχουν όρια και αυτά δεν μπορεί κανείς να τα ξεπερνά” ανέφερε Βρετανός αξιωματούχος…

Τέταρτη επιλογή: Συνδυασμός κτυπήματος Βρετανίας-Ισραήλ και ΗΠΑ….

Δείτε εικόνες

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας