Ψυχροπολεμικές κυρώσεις κατά Ρωσίας. Στήριξη των Ουκρανών νεοφασιστών από Ε.Ε.-ΗΠΑ

351
ρωσία

Συνεχίζοντας την ψυχροπολεμικού τύπου πολιτική της Δύσης κατά της Ρωσίας και τη στήριξη του νεοφασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόσθεσε χθες, Παρασκευή 15 Μαρτίου, στον κατάλογο των κυρώσεων οκτώ Ρώσους στρατιωτικούς.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί κατηγορούνται για ενέργειες “που απειλούν ή υπονομεύουν την εδαφική κυριαρχία, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας“, με αφορμή την ένταση που είχε σημειωθεί στον Πορθμό του Κερτς και στην Αζοφική Θάλασσα.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν στον διοικητή της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης, στον διοικητή της παραμεθόριας διεύθυνσης της FSB στην Κριμαία και σε άλλους έξι στρατιωτικούς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κατάλογος των ατόμων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις περιλαμβάνει τώρα 170 φυσικά και 44 νομικά πρόσωπα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρέτεινε την ισχύ των εν λόγω κυρώσεων για έξι μήνες έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Ανάλογες κυρώσεις επέβαλαν και οι ΗΠΑ σε έξι άτομα, με αφορμή το περιστατικό στο Στενό του Κερτς και για τη ρωσική υποστήριξη στους αντιφασίστες του Ντονμπάς. Οι κυρώσεις παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των προσώπων που ορίζονται στη μαύρη λίστα και απαγορεύουν τις εμπορικές συναλλαγές με αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας