Χ.Χαφτάρ: Δεν συμβιβάζομαι με τον παράνομο Σάρατζ και τους μισθοφόρους του

982
ιταλία

Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ που εκπροσωπεί τη Βουλή των Κοινοτήτων της Λιβύης και ο πρόεδρος της “κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας” Φαγιέζ Αλ Σάρατζ θα μεταβούν σήμερα στη Μόσχα όπου θα υπογραφεί η συμφωνία εκεχειρίας.

Από χθες που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία υπήρξαν εκατέρωθεν καταγγελίες παραβίασης, ενώ δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, κατέρριψαν τουρκικό UAV που χρησιμοποιούν οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ, ενόψει της υπογραφής συμφωνίας της εκεχειρίας στη Μόσχα, είναι σαφής ως προς τους όρους που θέτει για την υπογραφή και επιτυχή εφαρμογή της.

O πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει μέχρι η Λιβύη να επιστρέψει όπως ήταν πριν, όπου όλοι οι πολίτες της θα ζουν ειρηνικά και με ασφάλεια“.

Κράτη τα οποία εμείς θεωρούμε φιλικά προς εμάς, μας έχουν ζητήσει ευγενικά να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στις πολιτικές διαπραγματεύσεις, σε μια προσπάθεια να γλυτώσουμε όσο είναι δυνατό την αιματοχυσία. Αυτό είναι κάτι που κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Αλλά όπως έχω ήδη δηλώσει, οι αρχές μας είναι αδιαπραγμάτευτες“.

 

https://twitter.com/LNA2019M/status/1216622291506946048

Οι διαπραγματεύσεις θα είναι επιτυχείς μόνο με την διάλυση και τον αφοπλισμό μισθοφόρων και όλων των ένοπλων ομάδων μέσα στην Τρίπολη, την εξόντωση όλων των τρομοκρατών και τον πλήρη σεβασμό στη νομοθετική εξουσία της Βουλής των Αντιπροσώπων“.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1216611818757640193

Ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ ηγείται του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, αξίωμα το οποίο αυτόματα σημαίνει ότι είναι και ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Ο ορισμός του Δικτάτορα:

Ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο ο οποίος δεν τον ψήφισαν οι πολίτες.

Ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο, ο οποίος δεν έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο μοναδικός πρωθυπουργός στον κόσμο ο οποίος παραμένει στο αξίωμα του, ενώ έχει λήξει η θητεία του“.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1216654684787761153

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Twitter του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ο Φ.Α. Σάρατζ απειλεί την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, αν οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός, ενώ υπάρχει προσωρινή εκεχειρία. Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, τόνισε ότι η επιτυχής έκβαση των πολιτικών διεργασιών και η εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας, προϋποθέτει την απόσυρση του “επιτιθέμενου‘ (Λιβυκού Εθνικού Στρατού) από τις περιοχές που έχει καταλάβει μετά την 4η Απριλίου.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1216655917875441664

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Ακίλα Σάλεχ Αίσα ο οποίος σήμερα συνοδεύει τον Χαλίφα Χαφτάρ στο ταξίδι του στη Μόσχα, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της Αιγύπτου τις προηγούμενες μέρες, καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

Ζήτησε πιθανή, αν χρειαστεί, στρατιωτική παρέμβαση της Αιγύπτου για να αποτραπεί τουρκική εισβολή στην Λιβύη. Η Βόρεια Αφρική είναι ενωμένη ενάντια στην επιδίωξη του Ταγίπ Ερντογάν δημιουργίας μιας Νεοθωμανικής Αυτοκρατορίας“.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1216653461892358145

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας