Χωρίς τέλος τα “βασανιστήρια” στον Τζόκοβιτς-Κρατείται μέχρι Κυριακή για εξέταση ασφαλιστικών

531

Θεωρούν δημόσιο κίνδυνο τον Ν.Τζόκοβιτς γιατί είναι ανεμβολίαστος!

O Νόβακ Τζόκοβιτς είχε περάσει στην αντεπίθεση καθώς προσέφευγε εκ νέου στη δικαιοσύνη κατά της νέας απόφασης για ακύρωση τη βίζας του και απέλασή του.

Ο δικαστής Kelly άκουσε τις θέσεις της νομικής ομάδας του τενίστα Νόλε Τζόκοβιτς, όπως και τον νομικό σύμβουλο της κυβέρνησης και στη συνέχεια πήρε μία σειρά από αποφάσεις.

Αρχικά, απαίτησε να μην απελαθεί ο Τζόκοβιτς μέχρι να υπάρξει νέα εκδίκαση της έφεσής του. Στη συνέχεια τόνισε ότι η υπόθεση θα μεταφερθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, κάτι που δεν επιθυμούσε η πλευρά του Σέρβου τενίστα.

Από εκεί και πέρα, ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει με τους δικηγόρους του σήμερα, ώστε αύριο να μεταφερθεί στο υπουργείο Μετανάστευσης (ή σε άλλο μέρος που θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, υπό το φόβο επεισοδίων) για να καταθέσει, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να μπει ξανά σε επιτήρηση στο ξενοδοχείο με τους παράνομους μετανάστες.

Θα βγει δε από αυτό την Κυριακή (14/01), ώστε να μεταβεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για τη νέα ακροαματική διαδικασία.

Στην αντεπίθεση περνά ξανά ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς προσέφευγε εκ νέου στη δικαιοσύνη κατά της νέας απόφασης για ακύρωση τη βίζας του και απέλασή του.

Η απόφαση να ακυρωθεί η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά είναι «προφανώς παράλογη», υποστήριξε ο δικηγόρος του Νικ Γουντ σε μια έκτακτη ακρόαση στο δικαστήριο την Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την εκ νέου ακύρωση της βίζας του Νο 1 τενίστα στον κόσμο έχει τη σύμφωνη γνώμη του Αυστραλιανού πρωθυπουργού.

«Είχε προλάβει το δικαστήριο να διαβάσει τους λόγους της απόφασης του υπουργού;» ο Γουντ ρώτησε τον δικαστή Anthony Kelly στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Και όντως οι δικηγόροι του Σέρβου έχουν δίκιο καθώς η Αυστραλία αδιαφόρησε πλήρως για την απόφαση του δικαστηρίου όχι γιατί ο Ν.Τζόκοβιτς έκανε κάτι το παράνομο, αλλά γιατί… είναι ανεμβολίαστος! 

Όπως είπε ο Γουντ ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ ακύρωσε τη βίζα του Τζόκοβιτς με την αιτιολογία ότι η παρουσία του στη χώρα θα μπορούσε να «διεγείρει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα».

Περιέγραψε το σκεπτικό ως «προφανώς παράλογο», αποκαλώντας το ως «ριζικά νέα προσέγγιση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εκδιώξει τον αστέρα του τένις από τη χώρα.

Εντωμεταξύ, νωρίτερα, σύμφωνα με το The Age, ο Αντονι Κέλι ανέφερε ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να παραπέμψει την υπόθεση ακύρωσης της βίζας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, σε ανώτερο δηλαδή δικαστήριο από αυτό στο οποίο εκδικάστηκε η υπόθεση την περασμένη Δευτέρα.

Η συζήτηση ενάντια στην πρώτη απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να ακυρώσει την βίζα του Τζόκοβιτς την περασμένη Δευτέρα έγινε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας. Η δικαστής Κέλι ζήτησε μετάθεση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, λόγω της σημασίας της υπόθεσης.

Προς το παρόν η συζήτηση για την υπόθεση Τζόκοβιτς γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση. Η προτεινόμενη ακρόαση θα γίνει αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου, ωστόσο, σύμφωνα με το BBC ο δικηγόρος-εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης προτείνει η ακρόαση να γίνει την Κυριακή.

Ο Τζόκοβιτς ζητά να μην κρατηθεί στο ξενοδοχείο με τους μετανάστες 

Εντωμεταξύ, ο δικηγόρος του Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε ότι δεν έχει συλληφθεί ακόμη από την Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ζητούν να μην κρατηθεί εκ νέου το Νο. 1 του παγκόσμιου τένις από τις αυστραλιανές αρχές.

Ζήτησαν να παραμείνει στην ιδιωτική του κατοικία σήμερα το βράδυ και να του δοθεί άδεια να συναντηθεί με τη νομική του ομάδα το Σάββατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας