Πωλούν χρυσές λίρες για να ανταποκριθούν στα οικονομικά βάρη

1939
χρυσές λίρες

Οι Έλληνες ρευστοποίησαν το 2016 υπερδιπλάσιες σε αριθμό χρυσές λίρες Αγγλίας, σε σχέση με αυτές που αγόρασαν, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις βαριές οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Τμήματα των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία έμφοβα αγόραζαν τα περασμένα μνημονιακά χρόνια χρυσές λίρες προς εξασφάλιση, υποχρεώνονται τώρα να τις πουλούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και κυρίως τα φορολογικά βάρη. Κατά τα άλλα, η οικονομία ”ανακάμπτει” αλλά η κοινωνία φτωχοποιείται.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, από τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος που επεξεργάστηκε τις αγοραπωλησίες στη διάρκεια του 2016, προέκυψε ότι πέρυσι οι πολίτες εξαργύρωσαν συνολικά 56.972 χρυσές λίρες έναντι 27.080 που αγόρασαν.
Μετά την επιβολή των capital controls, το τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2015, εξαργυρώθηκαν 7.291 λίρες και αγοράστηκαν 10.827, προφανώς γιατί αρκετοί είχαν διαθέσιμη ρευστότητα και επέλεξαν εκτός των άλλων (αγορές αυτοκινήτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών) να αγοράσουν και χρυσές λίρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας