Χριστιανική Δημοκρατία: Μήνυμα για την ημέρα των Χριστουγέννων

Χριστιανική Δημοκρατία: Μήνυμα για την ημέρα

Ενόψει της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων, η ΧΔ απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

Για άλλη μια χρονιά γιορτάζουμε την κατά σάρκα Γέννηση του Χριστού.

Τονίζει χαρακτηριστικά ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Δημιουργό και φάτνη βλέπω… Βρέφος και σπάργανα… Λεχώνα παρθένα, περιφρονημένη. Φτώχεια πολλή… Ανέχεια πολλή… Είδες όμως τί πλούτος μέσα στην μεγάλη φτώχεια; Ὁ Πλούσιος έγινε φτωχός για χάρι μας. Δεν έχει ούτε κρεβάτι ούτε στρώμα. Μέσα σε ταπεινό παχνί Τον έχουν αποθέσει…Ὦ φτώχεια, πλούτου πηγή! Ὦ πλούτε αμέτρητε, κρυμμένε μεσ’ στην φτώχεια!»

Ήρθε στον κόσμο για να τον σώσει, με τη μορφή του πλέον ελαχίστου. Ξενιτεμένος από βρέφος και δεδιωγμένος από τον πανίσχυρο βασιλιά Ηρώδη, που φοβήθηκε για την εξουσία του.

Δυστυχώς όμως, όπως τόνιζε ήδη από τη δεκαετία του 1970 ο αείμνηστος Νίκος Ψαρουδάκης, ιδρυτής της Χριστιανικής Δημοκρατίας και αγωνιστής της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης σε κείμενό του με τίτλο «Χριστούγεννα χωρίς Χριστό»,  «Αλλοίμονο! Αιώνες τώρα γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στα Ανάκτορα του Ηρώδη  και όχι στη φάτνη της Βηθλεέμ ! Έτσι αντί να υπηρετούμε το Χριστό, σκοτώνουμε την ελπίδα των λαών και φουντώνει γύρω μας το άνομο κατεστημένο. ΝΑΙ! Είμαστε μια «Χριστιανική κοινωνία» και όμως δεν είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με το Χριστό!»

Και ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς σε Ιεραποστολική Επιστολή του: «Ακούστε, λοιπόν, τι θα σας πω: εάν όλοι εμείς είχαμε πάντα τον Χριστό μαζί μας, δεν θα υπήρχαν φτωχοί ανάμεσα μας. Αυτό που διαπιστώνουμε λοιπόν σήμερα, σε καιρούς αύξησης της ακούσιας φτώχειας και των πενήτων, είναι ότι ο Χριστός λείπει από ανάμεσά μας όπως κι από μέσα μας. Ότι κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς Χριστό.»

Στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, οι δυτικές κοινωνίες χρησιμοποίησαν τη συστημική χριστιανική θεολογία ως μέσο αντιμετώπισης του αντίπαλου δέους του ανατολικού πολιτικοϊδεολογικού συνασπισμού. Παρίσταναν επιφανειακά τις «χριστιανικές» κοινωνίες, ενώ στην πραγματικότητα ήταν υλιστικές και εκμεταλλευτικές.

Σήμερα, ο «μονόδρομος» της παγκοσμιοποίησης δεν έχει ανάγκη από «χριστιανικό» δεκανίκι. Και δείχνει ανοιχτά το αληθινό του αντιχριστιανικό και υλιστικό του πρόσωπο. Χαρακτηριστική είναι η προτροπή της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ισότητα να αποφεύγονται οι ευχές «Καλά Χριστούγεννα», δήθεν για να μη θίγονται οι μη Χριστιανοί.

 Εξάλλου, σε καιρούς επικράτησης του νεοφιλελεύθερου συστήματος, οι φτωχοί, τους οποίους ο άγιος Λαυρέντιος αποκαλούσε τους «θησαυρούς της Εκκλησίας» είναι τα σκουπίδια, τα απόβλητα, οι αποτυχημένοι και τα καθιζήματα της κοινωνίας μας. Αυτοί που έμειναν «κορόιδα» και υποπόδια άλλων και δε μπόρεσαν να γίνουν ανταγωνιστικοί και «καπάτσοι», ώστε να «φάνε τους άλλους στη στροφή», όπως προστάζει το αστικό σύστημα.

 Έτσι, οι «ελάχιστοι» που περιγράφονται στο «Ευαγγέλιο της Κρίσεως», όσοι βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας, γίνονται όλο και περισσότεροι, προς όφελος μιας αδηφάγου και άπληστης οικονομικής Ολιγαρχίας, η οποία συγκεντρώνει όλο και περισσότερο πλούτο, με την εμμονή του «άφρονος πλουσίου» της ευαγγελικής παραβολής.        

Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας, καταπολεμά το σύστημα αυτό, που κυριαρχεί στον «ανεπτυγμένο» κόσμο τα τελευταία 40 χρόνια, αντιστρέφει τις αυθεντικότερες χριστιανικές αξίες και πετάει στα σκουπίδια τους «ελαχίστους αδελφούς» του Χριστού.

Για να έρθει η ειρήνη στη Γη και η «ευδοκία» στους ανθρώπους, όπως οι Άγγελοι Κυρίου έχουν προαναγγείλει στην κατά σάρκα Γέννησή Του.

Ευχόμαστε καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα!

Αθήνα 24.12.2021. Από το Γραφείο Τύπου της ΧΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας