Χεζμπολάχ ταπεινώνει το Ισραήλ. Κατέρριψε ισραηλινό drone. Αλλάζει η Μ.Ανατολή

1430
χεζμπολάχ

Η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατέρριψε «τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ισραήλ» στα σύνορα των δύο κρατών, κοντά στην πόλη Ραμία, και το αεροσκάφος βρίσκεται στην κατοχή των μαχητών της, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μάναρ, που πρόσκειται σε αυτήν.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε καθώς περνούσε τα σύνορα, μία εβδομάδα έπειτα από μια περιορισμένης έκτασης αναμέτρησης ανάμεσα στο Ισραήλ και το σιιτικό κίνημα που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Μαχητές της Χεζμπολάχ «αντιμετώπισαν με τα απαραίτητα όπλα ένα ισραηλινό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος τη στιγμή που περνούσε τα παλαιστινιολιβανέζικα σύνορα προς την κατεύθυνση της πόλης Ραμία», στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινήματος που μετέδωσε το Αλ Μάναρ. Το UAV καταρρίφθηκε «έξω από την κοινότητα και βρίσκεται στα χέρια» των μαχητών του σιιτικού κινήματος, κατά το ίδιο κείμενο.

ΗΠΑ και Ισραήλ σε ραγδαία υποχώρηση

 

Η κατάρριψη από τη Χεζμπολάχ του ισραηλινού drone μόλις αυτό πέρασε τα σύνορα του Λιβάνου συνιστά ένα συμβολικό και ταπεινωτικό πλήγμα για το Ισραήλ.

Μετά τη μεγάλη ήττα του ισραηλινού στρατού από τη Χεζμπολάχ κατά την πρόσφατη εισβολή του στον Λίβανο, οι πολιτικο-στρατιωτικοί συσχετισμοί στην περιοχή φαίνεται ότι έχουν αλλάξει ριζικά. Το Ισραήλ έπαψε, πλέον, να είναι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος και προσπαθεί με γκανγκστερικές πυραυλικές επιδρομές να επιβεβαιώσει την ισχύ του.

Η επικράτηση Άσαντ και Ρωσίας στη Συρία, οι εκκαθαρίσεις από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ και η παράδοση του πετρελαίου με ρωσική κάλυψη στη Συρία από το Adrian Darya 1, δείχνουν ότι οι ΗΠΑ έχουν ηττηθεί περίλαμπρα στη συριακή τους περιπέτεια και παίζουν το τελευταίο τους χαρτί μαζί με την Τουρκία για μια “ελεύθερη ζώνη” της τελευταίας στα σύνορα με τη Συρία σε βάρος των Κούρδων.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει αλλάξει σε βάθος και σε βάρος του αμερικανο-ισραηλινού άξονα και μόνο η Ελλάδα δεν θέλει να αντιληφθεί την πραγματικότητα και γίνεται, μαζί με την Κύπρο, δορυφόρος των ΗΠΑ και του Ισραήλ, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι αυτές που μπορεί να τη στηρίξουν ενάντια στην Τουρκία. Αντιθέτως, Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν το τελευταίο καταφύγιο για ΗΠΑ και Ισραήλ στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας