Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 21:00 έως 05:00 από Παρασκευή στην χώρα

367
Χαρδαλιάς

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα επιβαρύνουν περαιτέρω τη θανάσιμη ύφεση στην οικονομία και θα επιδεινώσουν την αρνητική ψυχολογία των πολιτών, άκρως βλαπτική για την υγεία τους.

Ζητούμενο η αποτροπή που θα επιφέρουν αυτά τα μέτρα στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν τις μετακινήσεις, την τηλεργασία και την ατομική άσκηση από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τη στιγμή που συνεχίζεται η επέλαση της πανδημίας στη χώρα, με τους αριθμούς των θανάτων και των διασωληνωμένων να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Χαδραλιάς ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 13/11 και εφεξής, για το διάστημα από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί περιορίζονται οι μετακινήσεις σε όλη τη χώρα στις απολύτως απαραίτητες. Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι κατά τις παραπάνω ώρες θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους υγείας, για μετάβαση στην εργασία ή για βόλτα κατοικιδίου και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Πρόσθεσε ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις θα απαιτείται και πάλι η αποστολή προηγουμένως του σχετικού SMS στο 13033 καθώς και η βεβαίωση εργοδότη σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε ότι δεν αφορά τις προπονήσεις στα πλαίσια αθλητικών σωματείων, αλλά μόνο την προσωπική άσκηση, η οποία θα επιτρέπεται σε συνθέσεις έως 3 ατόμων και με αυστηρή επίσης σύσταση να πραγματοποιείται κοντά στην οικία των πολιτών.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα.

Τέλος, όσον αφορά την τηλεργασία, τόνισε ότι κάθε κάθε οργανισμός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που θα αποδεικνύει ότι λειτουργεί μόνο με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό, ενώ θα αναφέρει και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, μάλιστα, απηύθυνε έκκληση και προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα νέα αυστηρότερα δεδομένα και να περιορίσουν στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές και τους προσεκλημένους που βρίσκονται κάθε φορά στο στούντιο.

“Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο που χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας