Χανιά: Κατάληψη και στο ΕΠΑΛ Καντάνου-12 ώρες αντί για 35, μάθημα!

1151

Μετά το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Παλαιόχωρας από σήμερα και το ΕΠΑΛ Καντάνου του δήμου Καντάνου-Σελίνου, τελεί υπό κατάληψη.

Τον “δρόμο” των καταλήψεων πήραν και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καντάνου καθώς και εκεί τα κενά και οι ελλείψεις σε καθηγητές παραμένουν τεράστια. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθόλα πετυχημένο (πέρυσι κατέγραψε για μια ακόμα χρονιά 100% επιτυχία στην εισαγωγή μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) ΕΠΑΛ Καντάνου ελλείψει εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως ήδη έχουν καταγγείλει οι μαθητές είναι ανυπέρβλητα καθώς στο σχολείο τους λειτουργεί μόνο στο ένα τρίτο των προγραμματισμένων διδακτικών ωρών.

  Στο ΕΠΑΛ, οι 140 από τις 198 συνολικά διδακτέες ώρες σε εβδομαδιαία βάση, είναι κενές! Μάλιστα από αυτές οι 113 αφορούν τα βασικά μαθήματα τεχνικών ειδικοτήτων Πανελλαδικώς εξεταζόμενα, όπως Γεωπονία, Οικονομία και Υγεία.

  Έτσι οι μαθητές πήραν την απόφαση να προχωρήσουν από σήμερα σε κατάληψη του σχολείου μετά από απόφαση του δεκαπενταμελούς συμβουλίου.

12 ώρες αντί για 35, μάθημα στο ΕΠΑΛ Καντάνου! Κραυγή απόγνωσης από τους μαθητές, στη… σκιά των υποσχέσεων Ζαχαράκη

Ακολουθεί η επιστολή που “υπογράφουν” οι Μαθητές του ΕΠΑ.Λ Καντάνου και ο πρόεδρος δεκαπενταμελούς.

  Η σύγχρονη κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο έργο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν διορίζει μόνιμους καθηγητές επειδή συμφέρουν πιο πολύ οι αναπληρωτές. Οι μόνιμοι, παίρνουν τα σωστά μόρια, ο μισθός τους είναι μεγαλύτερος καθώς έχουν και ασφάλιση, ενώ οι αναπληρωτές δεν έχουν τίποτα από αυτά. Κάπως έτσι συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των σχολείων μας.

Παρόλο που οι γονείς μας φροντίζουν να πληρώνουν τους φόρους τους ώστε να καταλήγει ένα ποσοστό στην εκπαίδευση, αυτό δεν συμβαίνει, κάνοντας πολύ πιο δύσκολη τη διαδικασία μάθησης και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα στο δικό μας ΕΠΑ.Λ , γίνονται ελάχιστες ώρες στον τομέα της γεωπονίας και της οικονομίας, ενώ στον τομέα Υγείας δεν υπάρχει κανένας βρεφονηπιοκόμος ώστε να καλύψει έστω τις μισές ώρες, καταλήγοντας να μην κάνει τα μαθήματα ειδικότητας (εκτός Αγγλικών).

  Απαιτούμε να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές ώστε να λυθούν τα προβλήματα μας. Είναι απαράδεκτο να έχει ήδη μπει Νοέμβριος και να διδασκόμαστε 12 ώρες αντί για 35 που είναι το σχολικό ωράριο και πρέπει να παρέχονται από το κράτος. Ντροπή και αίσχος για την παιδεία που παρέχει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας