Ψέματα Ερντογάν-ΜΜΕ για Παλαιστίνη: Αντίθετη στη μετατροπή Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί!

1906

Σχόλιο από τα Μαντάτα: Το τουρκικό καθεστώς, που με την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έχει καταφέρει να διχάσει τον ίδιο του τον λαό, προσπαθεί να κατασκευάσει μουσουλμανική συναίνεση εκεί που δεν υπάρχει, μέσω της προπαγάνδας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Τέτοια είδηση είναι αυτή που κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες, ότι ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης συνεχάρη τον Ερντογάν για τη μετατροπή. Η είδηση αυτή κυκλοφόρησε σε πολλά ελληνικά μέσα, σε μια προσπάθεια να πλήξουν τα ισχυρά φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού και εμμέσως να “αγιοποιήσουν” το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, στο πλαίσιο της “φιλίας” που καλλιεργείται με το καθεστώς της Ελλάδας.]

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Al-Mayadeen, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στο περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Προέδρου της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, και της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Παλαιστινιακή Αρχή διαψεύδει ότι επικρότησε την απόφαση του τουρκικού καθεστώτος να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία. ΄

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συνομιλία των δύο ηγετών περιστράφηκε αποκλειστικά στο ενδεχόμενο προσάρτησης εδαφών της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ.

Ανταποκριτής της Al-Mayadeen επικοινώνησε με την Παλαιστινιακή Προεδρία, η οποία επιβεβαίωσε ότι “η Παλαιστίνη δεν εμπλέκεται σε αμφιλεγόμενα ζητήματα και ότι η επικοινωνία των δύο ηγετών είχε στόχο να κινητοποιήσει την υποστήριξη ενάντια στην επιθετικότητα και την προσάρτηση και δεν είχε καμία σχέση με τεμένη και σχετικά ζητήματα.”

Το περιεχόμενο της συνομιλίας ανακοινώθηκε και από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Παλαιστίνης, όπου πράγματι φαίνεται ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα της Αγίας Σοφίας. 
 

Η πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα εφιστά την προσοχή του ελληνικού κοινού, να βασίζονται για πληροφορίες μόνο στις επίσημες ανακοινώσεις της.

 



Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί καταδίκασε με ανακοίνωσή του και ο Παλαιστίνιος Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αταλλάχ Χάνα. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Πώς μπορούν όσοι υπερασπίζονται το τέμενος Αλ Άκσα και την Ιερουσαλήμ, την ιερότητα και την ταυτότητά της, να αγάλλονται με την κλοπή μιας μακραίωνης πανανθρώπινης χριστιανικής κληρονομιάς από τον Ερντογάν και την παράδοσή της σ’ έναν βαρβαρικό και προκατειλημμένο Οθωμανισμό; Δεν γίνεται από τη μια να υπερασπίζεσαι το δίκιο και από την άλλη το άδικο. Με τις προκλητικές του ενέργειες ο Ερντογάν εξυπηρετεί την κατοχική, αποικιοκρατική πολιτική του Ισραήλ στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο Ερντογάν κάνει ένα δώρο στο οποίο το Ισραήλ θα επενδύσει για να περάσει την επιθετική πολιτική του στην Ιερή Πόλη.”

Καταδικαστική ανακοίνωση έχει εκδώσει και η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, η οποία μεταξύ άλλων τονίζει:

“Η απόφαση αυτή εμπλέκει θρησκευτικά σύμβολα σε πολιτικούς σχεδιασμούς, και ρίχνει νερό στο μύλο των θιασωτών της σύγκρουσης των πολιτισμών.

Πέραν αυτού, ενδέχεται και να αποτελέσει προηγούμενο που θα εκμεταλλευτούν οι Σιωνιστικές κι ακραίες εβραϊκές δυνάμεις, με την υποστήριξη των ακροδεξιών λεγόμενων «Ευαγγελιστών» στις ΗΠΑ, για την αλλαγή του καθεστώτος και της ταυτότητας σε ιερά μέρη και μνημεία στην Ιερουσαλήμ, όπως το τέμενος Αλ Άκσα.”

Αυτό που λείπει από τον κόσμο μας σήμερα δεν είναι τα τεμένη, οι εκκλησίες και οι συναγωγές, αλλά η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η ελευθερία που δικαιούνται όλοι οι λαοί, όπως ο Παλαιστινιακός λαός, που είναι περήφανος για την κληρονομιά του ανά τους αιώνες, που τη χαρακτηρίζουν η ομοψυχία, η ειρηνική συμβίωση και η εθνική ενότητα όλων των Παλαιστινίων, μουσουλμάνων και χριστιανών, που διεξάγουν μαζί έναν ηρωικό και δίκαιο αγώνα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, για την εγκαθίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, με τα Ισλαμικά και Χριστιανικά μνημεία της”.

*Πηγή: mandataapoekso.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας