Χαλυβουργική: Λουκέτο και εκποίηση από τις τράπεζες

1238
χαλυβουργική

Τέλος εποχής για την ιστορική βιομηχανία Χαλυβουργική μετά από 93 χρόνια λειτουργίας, καθώς ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αποφάσισε να βάλει λουκέτο.

Το σύνολο των εργαζομένων και η διοίκηση της Χαλυβουργικής αποχώρησαν και οι τράπεζες πλέον θα λάβουν τις αποφάσεις για τον τρόπο που θα εκποιήσουν τα περιουσιακά της στοιχεία.

Η εργοδοσία έχει αναγκάσει σε «εθελούσιες αποχωρήσεις» τους περίπου 150 εναπομείναντες εργάτες, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χαλυβουργικής Γιώργος Γάκης υποστηρίζει ότι δεν κατάφεραν να αντέξουν παρά τον αγώνα των δύο ετών και υπέκυψαν στους εκβιασμούς, πως το μέλλον των εργαζόμενων είναι αβέβαιο και επισημαίνει ότι ήρθαν αντιμέτωποι και με την αδιαφορία της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Υπουργείου Εργασίας.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την αίτηση υπαγωγής της βιομηχανίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ή την πτώχευση ή την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό προς εξόφληση των οφειλών στις τράπεζες.

Η εταιρεία διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία περιλαμβάνει την έκταση που φιλοξενεί την παραγωγική της μονάδα στην Ελευσίνα και ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και άδεια ηλεκτροπαραγωγής της τάξης των 880 MW.

Παράλληλα, στα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που διαθέτει η Χαλυβουργική είναι και τα δικαιώματα ρύπων 2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία λέει ότι θα καλύψουν τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας