Ο Ισραηλινός τύπος πνέει μένεα κατά Τουρκίας: Προτιμά Ρωσία και Ιράν

461
τύπος πνέει μένεα κατά Τουρκίας

Μετά την Jerusalem Post, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το WarNews247, και η ισραηλινή εφημερίδα “The Times of Israel” και το ισραηλινό ΜΜΕ i24news.tv εξαπολύουν μύδρους κατά της Τουρκίας!

Και τα 3 ισραηλινά ΜΜΕ κλείνουν με τον ίδιο τρόπο τα άρθρα τους:

“Η Τουρκία προσπαθεί να σπάσει την συμμαχία του Ισραήλ με τους γείτονες του. H Τουρκία φαίνεται να προτιμά τη Ρωσία και το Ιράν για να συνεργάζεται, παρά τη Δύση και τις ΗΠΑ.

Η μετατόπιση αυτή ανησυχεί τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ”

Παράλληλα και στα νέα ισραηλινά δημοσιεύματα, σημειώνεται πως οι τρεις χώρες βλέπουν όλο και περισσότερο την Τουρκία ως αντίπαλο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Aίσθηση μας, είναι ότι το Ισραήλ έχει απασφαλίσει με την τελευταία κίνηση της Τουρκίας να προσπαθήσει να μπλοκάρει τον αγωγό σύνδεσης EuroAsia και ζητά την άμεση αποπομπή της από το ΝΑΤΟ διότι δημιουργεί πρόβλημα στην Συμμαχία.

Το λέει ξεκάθαρα άλλωστε, πως σκοπός της Τουρκίας είναι να “σπάσει” η συμμαχία του Ισραήλ με τις γειτονικές του χώρες ενώ ταυτόχρονα προσφέρει υπηρεσίες στην Ρωσία και την Κίνα.

Τί άλλο να πει;

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η άσκηση «Noble Dina», στην οποία ηγήθηκε το Ισραήλ και συμμετείχε επίσης η Γαλλία, περιλάμβανε «ανθυποβρυχιακές δράσεις, σενάρια έρευνας και διάσωσης καθώς και σενάριο προσομοίωσης ναυμαχίας». Η άσκηση ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

«Αυτές οι ασκήσεις είναι υψίστης σημασίας για την ενίσχυση των δεσμών του Ισραηλινού Ναυτικού με ξένους στόλους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα», τόνισε ο Α/ΓΕΝ του Ισραήλ, ναύαρχος Εγιάλ Χαρέλ.

Το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως διεξήγαγε ναυτικές ασκήσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο, σημάδι της αυξανόμενης συνεργασίας μεταξύ των χωρών αυτών που βλέπουν την Τουρκία ως αντίπαλο στην Ανατολική Μεσόγειο!

“H Toυρκία προσπαθεί να ενισχύσει την αυξανόμενη πίεση στο Ισραήλ και να σπάσει τις σχέσεις του με τους γείτονες του. (σσ ξανά η ίδια έκφραση με το προηγούμενο ισραηλινό δημοσίευμα”.

Έστειλε διπλωματική Νότια σε Ισραήλ-Ελλάδα-ΕΕ για να “πάρουμε την άδεια της Άγκυρας” για να το υποθαλάσσιο καλώδιο EuroAsia στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία το 2020 έκανε έρευνες στην περιοχή με το “Ορούς Ρέις” συνοδείας φρεγατών παρά τις εκκλήσεις της Αθήνας και των Βρυξελλών να σταματήσει τις δραστηριότητες.

Η Τουρκία, λόγω αυτών που θεωρεί συμφέροντα, έχει βρεθεί πολύ απομονωμένη με το Κατάρ και την Χαμάς μοναδικούς συμμάχους στην περιοχή

Ομοίως η μετατόπιση της προς την Ρωσία και την Κίνα ανησυχεί πολύ τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ” καταλήγει και αυτό το ισραηλινό δημοσίευμα.

313

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας