Χαλίφα Χάφταρ: «Ερντογάν θα σου κόψουμε το χέρι-Μάζεψέ το»

1690
λιβύη

Ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ απευθύνθηκε προς τον λαό της Λιβύης και προειδοποίησε δημοσίως τον Ρ.Τ.Ερντογάν ότι «θα του κόψουμε το χέρι» αναφερόμενος στο γεγονός ότι έχει κατακλύσει την χώρα με Τουρκμένους ισλαμιστές από την Συρία που πολεμούν στο πλευρό του φιλοτουρκικού καθεστώτος της Τρίπολης ενώ τουρκικά UAV πετούν καθημερινά πάνω από τα πεδία των μαχών.

Βέβαια το ζήτημα είναι κατά πόσο είναι σε θέση να το πράξει αυτό άμεσα γιατί τα πρόσφατα αποτελέσματα στο πεδίο των μαχών δείχνουν ότι ο GNA του Ισλαμιστή Σάρατζ, χάρη στην αμέριστη, παράνομη τουρκική βοήθεια, η οποία ανενόχλητη φτάνει στην Τρίπολη, έχει ενδυναμωθεί αρκετά.

Μπορεί να είναι πολύ άσχημο για την Ελλάδα που οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν «βαλτώσει» στις περιμετρικές γραμμές άμυνας της Τρίπολης αλλά δυστυχώς η κατεστημένη “προδοτικήΕλλάδα, αντί να στηρίξει με όσα μέσα είναι δυνατά τον Χαλίφα Χαφτάρ, εξακολουθεί να σκάβει τον λάκκο της. Η Ελλάδα, δυστυχώς, συνεχίζει να αναγνωρίζει ως επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης την κυβέρνηση των “Αδελφών Μουσουλμάνων” του Σάρατζ και να σύρεται σε βρώμικες επιχειρήσεις που εδραιώνουν τη θέση του Σάρατζ, όπως η ευρω-ατλαντική επιχείρηση “Irini“, την οποία κατήγγειλε ο Λαβρόφ διότι οι εμπνευστές της δεν έρχονται να καταθέσουν  τα χαρακτηριστικά αυτής της επιχείρησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να ζητήσουν την έγκρισή του, πράγμα για το οποίο θα έχει λόγο και η Ρωσία.

Ο Χαλίφα Χάφταρ στο διάγγελμα του είπε μεταξύ άλλων:

«Η τρομοκρατία εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα. Οι τρομοκράτες διέπραξαν άθλια εγκλήματα, δολοφονώντας ακτιβιστές, δημοσιογράφους, δικηγόρους. Ο Ερντογάν θα τιμωρηθεί. Θα του κόψουμε το χέρι.

Η χώρα μας ζούσε σε φόβο, τρόμο και απελπισία, οι θεσμοί της απέτυχαν. Αντιμετωπίσαμε πολλούς προδότες, σχεδιάστηκαν συνωμοσίες εναντίον των αξιωματικών και των στρατιωτών μας, πολλοί από αυτούς δολοφονήθηκαν, τα όπλα και τα οχήματά μας εκλάπησαν,  καθώς οι εξτρεμιστές εργάζονταν για τη μείωση του ρόλου μας ως στρατού. Αλλά δεν παραδοθήκαμε, αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε τους εξτρεμιστές κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Ο στρατός, με την υποστήριξη του λαού της Λιβύης και των νέων που συγκεντρώθηκαν από όλα τα μέρη της χώρας, ανακοίνωσε ότι θα πολεμήσει τους τρομοκράτες. Νικήσαμε τους τρομοκράτες στη Βεγγάζη, στη Ντέρνα και στην Κεντρική και Νότια Λιβύη. Υπάρχει σταθερότητα σε αυτές τις περιοχές και οι κάτοικοι είναι πλέον σε θέση να ζήσουν την κανονική τους ζωή.

Ο Στρατός σας συνεχίζει σήμερα τον πόλεμό του στην Τρίπολη, η απελευθέρωση της Τρίπολης θα είναι το αποκορύφωμα αυτού του μακροχρόνιου αγώνα. Οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν τις μάχες τους. 

Είμαστε περήφανοι για το πού βρισκόμαστε σήμερα. Ο στρατός μας είναι επαγγελματικά οργανωμένος, καλά εξοπλισμένος και οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες μας είναι τόσο αποφασισμένοι όσο ποτέ. Καταφέραμε να νικήσουμε την τρομοκρατία, να χτίσουμε έναν στρατό ικανό να προστατεύσει τον λαό της Λιβύης στις πόλεις και τις κωμοπόλεις, διασφαλίζοντας παράλληλα κυβερνητικούς θεσμούς, πετρελαιοπηγές και λιμάνια.

Το Προεδρικό Συμβούλιο πλημμύρισε τη Λιβύη με μισθοφόρους σε μια προσπάθεια να πολεμήσει τον στρατό μας. Η πιο σοβαρή πράξη προδοσίας τους ήταν όταν ζήτησαν από την Τουρκία να εισβάλει και να καταλάβει τη Λιβύη, μαζί με τις εξτρεμιστικές πολιτοφυλακές στην Τρίπολη. 

Πρέπει να εργαστούμε για την οικοδόμηση μιας αστικής χώρας. Σας καλούμε να λάβετε αυτήν την ιστορική απόφαση, μέσω των τοπικών σας συμβουλίων, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και διαφόρων ενώσεων στις πόλεις σας, για να επαναφέρετε τη Λιβύη στο δρόμο. Σας υποσχόμαστε ότι ο στρατός σας θα είναι έτοιμος να προστατεύσει και να υποστηρίξει την απόφασή σας και ότι θα συνεχίσουμε να απελευθερώνουμε ολόκληρη τη Λιβύη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας