Χαιρετίζουμε τη μεγάλη κινητοποίηση στην Ήπειρο εναντίον της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων

1138
Ιονίου

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη κινητοποίηση του Ηπειρωτικού λαού το Σάββατο 11 Μαΐου στα Γιάννενα ενάντια στην εκμετάλλευση από τις πολυεθνικές, των υδρογονανθράκων της Ηπείρου, του Ιονίου, της Κρήτης και όλης της χώρας μας.

Χαιρετίζουμε την παρουσία στα Γιάννενα αγωνιστών από τα κινήματα και τις πρωτοβουλίες όλης της χώρας, ενάντια στην καταλήστευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας με την παράλληλη καταστροφή του περιβάλλοντος από τις πολυεθνικές.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που παραδίδει τη χώρα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με μνημονιακούς νόμους, καταστρεπτικούς για το περιβάλλον, που καταψήφιζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση

Μετά την ανάπτυξη  μαζικών κινημάτων σε όλη τη χώρα και στα Ιόνια έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτών των κινητοποιήσεων.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (Π.Ε.Δ.Ι.Ν.) με πρόσφατη απόφασή της τάχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία ενάντια, στην εκμετάλλευση των  υδρογονανθράκων του Ιονίου, με εξορύξεις από τις πολυεθνικές της ενέργειας.

Εμείς θεωρούμε ότι ο τεμαχισμός του Ιονίου σε θαλάσσια οικόπεδα και η εκχώρηση τους με μνημονιακούς νόμους, χωρίς καμιά ουσιαστική μέριμνα για το περιβάλλον, σε πολυεθνικές για εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και μάλιστα στην πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας και με βασική οικονομική δραστηριότητα τον τουρισμό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής και στο περιβάλλον. Θα αποδώσει ψίχουλα στα κρατικά ταμεία και στην Τ.Α., ενώ οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής θα αυξηθούν και η ένταξη της χώρας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων θα δυναμώσει.

Πρέπει να καταργηθούν όλες οι μνημονιακές συμβάσεις έρευνας και εξορύξεων υδρογονανθράκων της κυβέρνησης, με τους μονοπωλιακούς ομίλους στην Ήπειρο, στο Ιόνιο και σε όλη τη χώρα. Να σταματήσουν άμεσα η έρευνα και οι εξορύξεις.

Στηρίζουμε τα κινήματα που αναπτύσσονται, την ¨Ήπειρο, στα Ιόνια και σε όλη την Ελλάδα, τις θετικές αποφάσεις μαζικών φορέων όλης της χώρας, που αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που εκχωρεί τον ενεργειακό μας πλούτο.

Περιμένουμε να τοποθετηθούν άμεσα και όλοι οι υποψήφιοι  Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι της χώρας στις περιοχές που εκχωρούνται για έρευνα και εκμετάλλευση στις πολυεθνικές.

*Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας