Χάρις στο κίνημα ανεστάλη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 60 τ.μ

3349

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, όπως έκλεισε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις το 2017, με αποτέλεσμα να ακυρώσει όλη την προηγούμενη χρονιά εκατοντάδες πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με τον ίδιο τρόπο άνοιξε τη νέα χρονιά, το 2018, δίνοντας το αγωνιστικό παρόν και σήμερα, Τετάρτη, 3/1, σε 4 ειρηνοδικεία της Αττικής και κυρίως στο ειρηνοδικείο Ιλίο
Σύμφωνα με το Δελτίο Αναγγελθέντων Πλειστηριασμών της 3/1/2018 Νομού Αττικής είχαν προγραμματιστεί για σήμερα 4πλειστηριασμοί. Από αυτούς οι 3 ήταν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών με επισπεύδουσα και στους 4 την ALPHA Bank.
Οι Πλειστηριασμοί ανά ειρηνοδικείο που είχαν προγραμματιστεί ήταν:
[Σύνολο 4]: Ιλιον(1) Ν. Ιωνίας (1) Μαραθώνας (1) Κορωπί (1).
Η κυβέρνηση, πανικόβλητη μπροστά στην αποφασιστικότητα του κινήματος και σε συνεργασία με την επίορκη ηγεσία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών- Πειραιώς και νήσων που κήρυξε έμφοβη αποχή, ανέβαλε και τους 4 πλειστηριασμούς.
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ήταν παρόν και στα 4 ειρηνοδικεία. Έδωσε, όμως, σήμερα, 3/1, προτεραιότητα στο ειρηνοδικείο Ιλίου, όπου είχε προγραμματιστεί ο  πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας (διαμέρισμα στους Αγίους Αναργύρους) φτωχής λαϊκής οικογένειας, 60 τμ με τιμή προσφοράς μόλις 25.000 ευρώ για χρέος 20.000 ευρώ, τον οποίο με τη μαζική και δυναμική παρουσία τουαπέτρεψε, με τον τρόπο που προαναφέραμε.
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, και με τη σημερινή αγωνιστική του κινητοποίηση, κατέστησε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι όπως το 2015, το 2016 και το 2017 δεν το φόβισαν οι εντολές της κυβέρνησης για ωμή αστυνομική βία και καταστολή, τα χημικά, η πολιτικήσυκοφαντία του από όλο το μνημονιακό, πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, έτσι και το 2018 δεν θα το φοβίσει η ψήφιση από την κυβέρνηση της χουντικής έμπνευσης (ν)τροπολογίας για θέσπιση ως ιδιώνυμου αδικήματος της ακύρωσης από μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών της αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, είτε στα ειρηνοδικεία, είτε με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έστειλε, επίσης, ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, στην μνημονιακή “αντιπολίτευση”, στις τράπεζες, στα funds και στους κερδοσκόπους ότι θα συνεχίσει, θα εντείνει και θα κλιμακώσει τους αγώνες του τη νέα χρονιά, το 2018, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Στην κινητοποίηση έδωσε το αγωνιστικό παρών μπλοκ αγωνιστών της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, δυνάμεις του ΕΠΑΜ με επικεφαλής τον Δ. Καζάκη, καθώς και η δυναμική επιτροπή πρωτοβουλίας Ιλίου κατά των πλειστηριασμών, μαζί με άλλες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες του Αριστερού και αντιμνημονιακού χώρου.
Σε αυτή τη συγκέντρωση εκτός από τα γνωστό συνθήματα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ακούστηκαν και τα πρώτα νέα συνθήματά του για το 2018, όπως: «Ακούστε το καλά Τσίπρα – Κοντονή το τέλος σας θα είναι οι πλειστηριασμοί», «Δεν μας τρομοκρατείτε με φυλακές και ΜΑΤ, τα ιδιώνυμά σας θα μείνουν στα χαρτιά», «ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα πάτε με ιδιώνυμο γι αυτή σας τη ληστεία» κλ.

Παν. Λαφαζάνης: To κίνημα κατά των πλειστηριασμών θα φέρει μέσα στο 2018 ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις

Ο Παν. Λαφαζάνης βρέθηκε μαζί με μπλοκ της ΛΑ.Ε στο Ειρηνοδικείο του Ιλίου απ’ όπου έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Χάρις στο κίνημα ανεστάλη σήμερα στο Ειρηνοδικείο Ιλίου πλειστηριασμός από την Alpha Bank πρώτης κατοικίας 60 τ.μ με 25 χιλ. ευρώ και για οφειλή 20 χιλ.!!!

Και λέμε ότι ανεστάλη και αυτός ο πλειστηριασμός χάρις στο κίνημα, διότι αν το τελευταίο δεν είχε αποφασιστική και δυναμική παρουσία, δεν θα υπήρχε αναγκαστική αποχή των συμβολαιογράφων και αυτήν την ώρα άλλη μια πάμφτωχη οικογένεια θα έχανε για ευτελές ποσό το μικρό σπίτι της.

Αυτόν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 60 τ.μ για μια μικρή οφειλή, που είχε προγραμματίσει η Alpha Bank, τον αφιερώνουμε στους ψεύτες Τσίπρα, Τσακαλώτο και Κοντονή, που διακηρύσσουν χωρίς αιδώ ότι δεν πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες κάτω των 300 χιλ. ευρώ

Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αποχωρήσει κανονικά.

Αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί.

Και θα ανατραπεί από τα κάτω, από τους κοινωνικούς αγώνες και πρώτα απ’ όλα από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο είναι ο νέος πρωταγωνιστής στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και μια αυθεντική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

https://www.youtube.com/watch?v=cLFnELNEDHg

ilion8

ilion9

πλειστηριασμός

ilion7

ilion2   ilion5

ilion3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας