Χάος από την χιονόπτωση-Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Αττική-Διακοπές ρεύματος-Κίνδυνος για ζωές

928

Έχει παραλύσει όλο το λεκανοπέδιο τις τελευταίες επτά ώρες

Χάος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αττική εξαιτίας της χιονόπτωσης με δρόμους να κλείνουν, πολίτες να μένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους για πολλές ώρες, ενώ πολλές περιοχές στο λεκανοπέδιο έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και άλλες έχουν συνεχείς διακοπές ρεύματος.

Χιλιάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι επί ώρες στην Αττική Οδό η οποία ανοιγοκλείνει προκειμένου να προλαβαίνουν να καθαρίζουν τα συνεργεία το χιόνι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ανάμεσα σε Παλλήνη και Κάντζα όπου οι οδηγοί είναι απελπισμένοι περιμένοντας ώρες μέσα στο κρύο, και ενδεχομένως να μείνουν και από καύσιμα, και πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου καθώς αναμένεται ένταση της κακοκαιρίας το απόγευμα.

Ταυτόχρονα είναι κανονικός Γολγοθάς για τους οδηγούς η κίνηση στους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Κηφισίας, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, είναι σχεδόν αδιάβατοι.

Αποστάσεις που στην χειρότερη χρειάζονται μισή ώρα, σήμερα φτάνουν και τις 3 ώρες με την κυβέρνηση να δείχνει ανίκανη να επέμβει για άλλη μια φορά.

Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι είχε κλείσει και η λεωφόρος Κατεχάκη, με το χιόνι να εμποδίζει κάθε κίνηση των οχημάτων, ενώ προς τον Καρέα απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Νταλίκες «δίπλωσαν» στο ύψος του Γέρακα – Κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Στο ύψος του Γέρακα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Η Τροχαία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κανελλοπούλου (Κατεχάκη) και στα δύο ρεύματα από τη λεωφόρο Μεσογείων προς την περιφερειακή Υμηττού, αλλά και στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα.

Ακόμα και στα νότια προάστια η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και λεωφόροι όπως η Αλίμου χρειάζονται χωρίς υπερβολή αλυσίδες.

Έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών οχημάτων, απευθύνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της περιφέρειας όπου βρίσκεται για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους.

 «Οι προσπάθειες μας έχουν επικεντρωθεί στο να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αττικής και όσοι οδηγούν σε νοσοκομεία» επισημαίνει ο ίδιος, μετά την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται στους κεντρικούς δρόμους λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Αποσύρθηκαν λεωφορεία και τρόλεϊ

Αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία σταδιακά όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της έντονης κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί υπήρξαν προβλήματα σε αρκετές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ με αποτέλεσμα να σταματούν την κυκλοφορίας τους.

Χιόνι και στο Κολωνάκι

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και λεωφορείων στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση αυτή οδήγησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονη χιονόπτωση – παγετός) που εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στον Νομό Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Συγκεκριμένα από τις 11:00 το πρωί σήμερα, 24 Ιανουαρίου 2022 και μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων, ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω του 3,5 τόνων και των Λεωφορείων.

Η απαγόρευση αφορά στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από διόδια Μαλγάρων έως κόμβο Κλειδίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας