Βροχή οι εντολές διακοπής ρεύματος-Η “ρήτρα αναπροσαρμογής” είναι ρήτρα κερδοσκοπίας

1063

Δεκάδες χιλιάδες οι εντολές στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ρεύματος, ενώ συνεχώς το κύμα των εντολών διακοπής ρεύματος αυξάνει και γίνεται με την πάροδο του χρόνου τσουνάμι.

Σε εφιαλτικό κοινωνικό πρόβλημα εξελίσσονται οι υπερφουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος οι οποίοι καταπίνουν και εξαφανίζουν τα οικογενειακά εισοδήματα.

Βροχή τα αιτήματα στον ΔΕΔΔΗΕ από τις ηλεκτρικές εταιρείες με εντολές για διακοπή ρεύματος, ενώ έχει συσσωρευτεί ένα βουνό ολόκληρο από απλήρωτους λογαριασμούς.

Η περίφημη “ρήτρα αναπροσαρμογής”, με την οποία εκτινάσσονται σε δυσθεώρητα ύψη οι λογαριασμοί του ρεύματος, αποτελεί ένα εργαλείο απολύτως αυθαίρετο, το οποίο χρησιμοποιείται ως όχημα καταλήστευσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος για την αύξηση και πολύ περισσότερο για την υπεραύξηση των τιμών του ρεύματος.

Οι τιμές του ρεύματος από τις ΑΠΕ είναι ή πρέπει να είναι σταθερές, αφού δεν επηρρεάζονται από εξωτερικές αιτίες, ενώ οι τιμές αγοράς του φυσικού αερίου είναι επίσης καθορισμένες από τα υπάρχοντα συμβόλαια.

Η ιλιγγιώδης αύξηση των τιμών του ρεύματος οφείλεται αποκλειστικά στην κερδοσκοπία των εταιρειών και συγκεκριμένα στη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία τους και στο ανεξέλεγκτο καρτέλ που έχουν συγκροτήσει μέσω του οποίου καθορίζουν τις τιμές στα ύψη και κατακλέβουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Να σημειώσουμε ότι στην πραγματικότητα δεν υφίσταται κανένας έλεγχος στις εταιρείες και στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος στην οποία κυριαρχούν ολιγοπωλιακά μια χούφτα ιδιωτικών εταιρειών, αφού ξεπουλήθηκαν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας. Ενώ τα δημόσια ελεγκτικά όργανα όπως η ΡΑΕ είναι αλωμένα από ιδιωτικά συμφέροντα.

Η απάντηση άμεσα ένα μεγάλο κίνημα “ΔΕΝ ΕΧΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” και ταυτόχρονα ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα “δημοκρατικής ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας