Φωτιά στην Εύβοια: Σε ύφεση, αλλά με μεγάλη περίμετρο και αναζωπυρώσεις

799
εύβοια

Για πέμπτο εικοσιτετράωρο μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, με το σύνολο των χερσαίων δυνάμεων της πυροσβεστικής, που επιχειρούσαν τις προηγούμενες ημέρες, να έχει «στρατοποδεύσει» στην περιοχή.

Η φωτιά στην Εύβοια, που όπως αποκάλυψαν τελευταίες δορυφορικές εικόνες έχει προκαλέσει μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, βρίσκεται σε ύφεση, όμως μέχρι να παύσουν οι αναζωπυρώσεις το αρχηγείο της Πυροσβεστικής δεν εφησυχάζει.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, όλοι οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονται στα σημεία που μαίνονται εστίες φωτιάς, οι οποίες μετέτρεψαν σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι για τη φωτιά στην Εύβοια επιστρατεύτηκε μια τεράστια δύναμη, αποτελούμενη από 390 πυροσβέστες, 101 πυροσβεστικά οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (από την 1η, 2η, 6η, 7η & 8η ΕΜΑΚ), το αρχηγείοτου Πυροσβεστικού Σώματος, τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Πυροσβεστική: Πολύ μεγάλη η περίμετρος της φωτιάς στην Εύβοια

Το ίδιο στέλεχος της Πυροσβεστικής δήλωσε για τη φωτιά στην Εύβοια ότι «αυτή την ώρα (σ.σ. μεσημέρι Σαββάτου) από αέρος επιχειρούν δυο ελικόπτερα. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν διασπαρεί σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς, καθώς ακόμη υπάρχουν εστίες».

Κατά την ίδια πηγή, «το ενδιαφέρον μας, κυρίως λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους, παραμένει εστιασμένο στην περιοχή βόρεια από το Κοντοδεσπότι. Η φωτιά δεν επεκτείνεται, όμως η περίμετρος της είναι πολύ μεγάλη και ο στόχος μας είναι να την οριοθετήσουμε πλήρως».

Από τα τελευταία δεδομένα επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής που επεσήμαιναν ότι θα χρειαστούν μέρες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εμπρησμό

Ταυτόχρονα με τους πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση, στα σημεία που ξέσπασε η φωτιά στην Εύβοια παραμένουν και συνεχίζουν τις έρευνες τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ, οι έρευνες εστιάζονται πρωτίστως στον 33χρονο που είχε συλληφθεί το 2018 για εννέα εμπρησμούς (καταδικάστηκε για μια περίπτωση) και αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι για τη φωτιά στην Εύβοια έχουν προσαχθεί συνολικά τρεις ύποπτοι, οι οποίοι παρουσίασαν άλλοθι. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση έχουν ζητήσει από την εισαγγελία να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών προκειμένου να διασταυρωθούν -ή και να διαψευστούν- οι μαρτυρίες των υπόπτων.

Κοντά στο σημείο όπου ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια είχαν εντοπιστεί εμπρηστικά «εργαλεία», όπως στουπιά, μπιτόνια, εύφλεκτο υγρό και γκαζάκια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας