Φοροεπιδρομή εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα

1290
φοροεπιδρομή

Πέντε διαφορετικούς  φόρους πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα οι φορολογούμενοι, σε μια φοροεπιδρομή που υπολογίζεται να αποφέρει συνολικές εισπράξεις περίπου 4 δισ. ευρώ.

Οι φορολογούμενοι, που βλέπουν στην πλειονότητά τους να εξανεμίζεται το εισόδημά τους, θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις τελευταίες φορολογικές εκκρεμότητες της χρονιάς, διαφορετικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα πληρώσουν τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Τέλη κυκλοφορίας του 2018: Στο Taxisnet έχουν ήδη αναρτηθεί τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία παραμένουν αμετάβλητα συγκριτικά με πέρυσι, και οι φορολογούμενοι αναμένεται θα καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2017. Από την πηγή αυτή το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα 1,5 δισ. ευρώ.

ΕΝΦΙΑ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων Θα πρέπει να πληρώσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ ύψους περίπου 580 εκατ. ευρώ.

Φόρο εισοδήματος: Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβάλλουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό του φόρου εισοδήματος που πρέπει να καταβάλουν πάνω από 250.000 νομικά πρόσωπα (εταιρείες κ.λπ.) έως τις 31-12-2018 υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ.

Φόρο μεταβίβασης: Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αυξημένη κίνηση στις εφορίες για γονικές παροχές. Πολλοί φορολογούμενοι υπό τον φόβο των αυξημένων αντικειμενικών αξιών μεταβιβάζουν στα παιδιά τους τα ακίνητά τους.

ΦΠΑ: Οι επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας (ή διπλογραφικού συστήματος όπως είναι η νέα ονομασία) θα πρέπει να καταβάλλουν τον ΦΠΑ μηνός Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας