Φαρσοκωμωδία ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς καν μια συγγνώμη, χαρακτηρίζει “απαράδεκτη” δίωξη Λαφαζάνη

2984
συριζα

… Την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ενορχήστρωσε

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξεδόθη του βράδυ της Μ. Πέμπτης, χαρακτηρίζει “απαράδεκτη” και “καταδικαστέα” την κλήση σε απολογία από το “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Δεν μπορεί να μην σχολιάσει κανένας την βαθύτατη υποκρισία που δείχνει μια τέτοια ανακοίνωση, όταν δεν συνοδεύεται καν με μια συγγνώμη και μια στοιχειώδη αυτοκριτική όσο και αν αυτά δεν αρκούν,  για τις αυταρχικές ημέρες και τα άθλια έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν εκείνη που έστελνε τα ΜΑΤ και ενορχήστρωνε τις διώξεις και τις δίκες κατά του Π. Λαφαζάνη και σωρείας αγωνιστών του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών και για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας.

Πολιτικοί παρατηρητές θύμιζαν ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προωθούσε μαζικά μέσα στην κρίση τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, είναι εκείνη που εγκαινίασε τον ωμό αυταρχισμό και τις διώξεις αγωνιστών που προάσπιζαν την πρώτη κατοικία και τη λαϊκή περιουσία, είναι η ίδια που απομάκρυνε τους πλειστηριασμούς από τα Ειρηνοδικεία και τη δημόσια διεξαγωγή τους και τους έστειλε να γίνονται εν κρυπτώ και με πλήρη αδιαφάνεια σε Συμβολαιογραφεία, τα οποία φρουρούσαν σιδερόφραχτες διμοιρίες από ΜΑΤ και είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε σε ιδιώνυμο αδίκημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση την “παρεμπόδιση” πλειστηριασμού.

Είναι τραγικό ότι όλο αυτό το αυταρχικό πλαίσιο το βρήκε έτοιμο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με βάση αυτό κλιμακώνει ένα τσουνάμι πλειστηριασμών και επιδιώκει να άρει κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο άλλωστε είχε νομοθετήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κ.Μ

Υ.Γ: Εντύπωση προκαλεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ως “ένα γνωστό πολιτικό πρόσωπο”. Πάλι καλά!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η κλήση Λαφαζάνη σε απολογία για τους πλειστηριασμούς

«H κλήση του πρώην γραμματέα της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνη, από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος σε απολογία, για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση κατά πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29-11-2017, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως, «Ένα γνωστό πολιτικό πρόσωπο καλείται, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων που αφορούν και στη λειτουργία των δικαστηρίων, να απολογηθεί για την πολιτική του δράση και μάλιστα σε περίοδο που ήταν επικεφαλής πολιτικού κόμματος». 

«Τα δικαιώματα όλων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα και κάθε αμφισβήτησή τους μας βρίσκει απέναντι», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας