Υποχρεωτικά τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νησιά-Θα τα πληρώνουν οι ίδιοι!

477
ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νησιά

Τα υποχρεωτικά δυο τεστ τη βδομάδα για κάθε ανεμβολίαστο εργαζόμενο ισοδυναμούν με αφαίρεση μισθού και επομένως με πείνα και με απόλυτο αδιέξοδο.

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Στα… κόκκινα και η Σαντορίνη. 

Ποιο είναι το νέο στοιχείο όμως; Ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα δεν θα είναι δωρεάν από το κράτος, κάτι που σημαίνει ότι το οικονομικό αυτό κόστος μετακυλίεται στην… τσέπη των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Επιπλέον τόνισε πως στις περιοχές που «κοκκινίζουν» οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων είναι σαφής, με τον μέσο κυλιόμενο 7 ημερών από 442 στις αρχές του μηνός σε 1081 και σήμερα στα 2300 κρούσματα.

Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι στα 26 χρόνια. Το 80% των κρουσμάτων είναι ηλικίας μικρότερης των 39 ετών.

Ωστόσο παρατηρείται σημαντική διασπορά της λοίμωξης σε όλης την κοινωνία και αυξητική τάση στο σύνολο των κοινοτήτων της χώρας. Όπως είναι σαφές οι νέοι μεταφέρουν τη λοίμωξη στο περιβάλλον τους. Επίσης αρκετές συρροές σημειώνονται σε εργασιακούς χώρες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνεται υποεκτιμά τον πραγματικό, όπως φαίνεται και από την αύξηση των «ορφανών» κρουσμάτων. Σαφής είναι η μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και επο9μένως ο ιός θα μεταδοθεί πρωτίστως στους ανεμβολίαστους. Ευτυχές είναι ότι δεν βλέπουμε αύξηση στους άνω των 65 ετών. Όμως η σημαντική αύξηση στους άνω των 40 ετών που χρειάζεται προσοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας