Υπερταμείο-κυβέρνηση εμπαίζουν το επιβατικό κοινό με τα δρομολόγια του μετρό

334
Υπερταμείο

Με επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Πέμπτη (15/11), το Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας – ΕΕΣΥΠ) δια της Διευθύνουσας Συμβούλου του, Ουρανίας Αικατερινάρη, ζητάει τον λόγο για το αλαλούμ που προκλήθηκε στις αρχές του τρέχοντoς μήνα με τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Συγκεκριμένα, η κυρία Αικατερινάρη, απευθύνεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιάννη Σκουμπούρη και ζητάει ενημέρωση «επί ποιας βάσης αποφασίστηκαν οι εν λόγω αλλαγές στα δρομολόγια και η εν συνεχεία επαναφορά τους στην προτέρα κατάσταση», αποδεικνύοντας έμπρακτα ποιος είναι ο πραγματικός διευθυντής, κατά το κοινώς λεγόμενο το “αφεντικό” της υπόθεσης, πέραν των διοικήσεων ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και φυσικά του Υπουργείου Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται πως την 1η Νοεμβρίου 2018, η ΣΤΑΣΥ είχε αποφασίσει την αναστολή της ενιαίας διαδρομής της γραμμής 3 του Μετρό, από την Αγία Μαρίνα έως το Αεροδρόμιο, γεγονός που πέρα από την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, είχε καταστήσει την Αθήνα, προσωρινά, μάλλον τη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς σύνδεση του κέντρου της πόλης με το αεροδρόμιο, με μέσο σταθερής συγκοινωνίας.

Η απόφαση αυτή τελικώς ανακλήθηκε, έπειτα από την κατακραυγή και το αντικειμενικά πραγματικό πρόβλημα που δημιούργησε στην μεταφορά του επιβατικού κοινού, στις 10 Νοεμβρίου 2018, μετά από παρέμβαση(!) του Υπουργείου Μεταφορών που δήλωσε άγνοια για την απόφαση αναστολής αλλά φαίνεται του χρειάστηκαν 10 ολόκληρες ημέρες για να αποφασίσει κάτι που -θεωρητικά; υποτίθεται;- υπάγεται στις αρμοδιότητές του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας