ΥΠΕΞ Ρωσίας: Καταδικάζουμε κάλεσμα ΗΠΑ δημιουργίας συνασπισμού ενάντια στον Nord Stream-2

1133
ηπα

Η Μόσχα καταδικάζει το κάλεσμα των ΗΠΑ για την δημιουργία ενός συνασπισμού κατά του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα (23/9) ότι η Ρωσία καταδικάζει την έκκληση των Ηνωμένων Πολιτειών για δημιουργία συνασπισμού εναντίον του έργου του αγωγού φυσικού αερίου, Nord Stream 2.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η χώρα του οργανώνει έναν συνασπισμό για να αποτρέψει την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να δει τη Γερμανία να υιοθετεί τη στάση των ΗΠΑ όσον αφορά τον Nord Stream 2 τόσο λόγω της υπόθεσης Ναβάλνι όσο και των πραγματικών επιπτώσεων του αγωγού στην ασφάλεια και την γενικότερη εξάρτηση της Ευρώπης από ρωσικό αέριο.

«Καταδικάζουμε τις εκκλήσεις για τη δημιουργία κάποιου είδους συνασπισμού ενάντια στον αγωγό, στον οποίο γερμανικές και άλλες εταιρείες έχουν ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια […] Τέτοιες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν μόνο τις πραγματικές προθέσεις της Ουάσιγκτον, που επιδιώκει την κατάληψη της αγοράς φυσικού αερίου της Δυτικής Ευρώπης με μη ανταγωνιστικά μέσα» δήλωσε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας