Υπεγράφη συμφωνία για τη δημιουργία ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην Αίγυπτο

1402
συμφωνία
Η Αίγυπτος θα παραχωρήσει για τη δημιουργία της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης έκταση περίπου 5.250.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην ζώνη του καναλιού του Σουέζ.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Αίγυπτος θα διασφαλίσει στις ρωσικές βιομηχανίες που θα δραστηριοποιηθούν στην βιομηχανική ζώνη στο Πορτ Σάιντ καθώς και τις διευθύνουσες εταιρείες της βιομηχανικής ζώνης, μια σταθερή φορολογική πολιτική.

Παράλληλα, εάν κάθε νέος νόμος η κανονιστική πράξη που θα τίθεται σε ισχύ στην Αίγυπτο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, επηρεάζει αρνητικά την υλοποίηση της συμφωνίας, τότε δεν θα έχει εφαρμογή όσον αφορά την συμφωνία.

Η συμφωνία έχει ισχύ 50 ετών και θα ανανεώνεται αυτομάτως, εφόσον καμία από τις πλευρές δεν δηλώσει την πρόθεση της να αποχωρήσει από αυτή.

Η Αίγυπτος όπως προβλέπει η συμφωνία θα παραχωρήσει για τη δημιουργία της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης έκταση περίπου 5.250.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην ζώνη του καναλιού του Σουέζ στην περιοχή της πόλης του Ανατολικού Πορτ Σάιντ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ρωσικού υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου η υλοποίηση του έργου θα διαρκέσει περίπου 13 χρόνια, αλλά ήδη το 2026 οι εταιρείες που θα εγκατασταθούν στην ρωσική βιομηχανική ζώνη θα παράγουν ετησίως προϊόντα αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι πρώτες εταιρείες θα δημιουργηθούν ταυτόχρονα με την οικοδόμηση της βιομηχανικής ζώνης, η οποία προγραμματίζεται να αρχίσει στις αρχές του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας