Υπέρ Italexit το Gefira, ένα think tank που υποστηρίζει το… ευρώ!

937
ιταλία

Υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ τάσσεται το Gefira, το think tank που δημιουργήθηκε το 1987 για να υποστηρίξει… το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Tο Gefira θεωρεί ότι η Ιταλία πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα της εξόδου, αλλά μόνο ο Paolo Savona, ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, μπορεί να το κάνει αυτό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας επιβραδύνεται και θα συνεχίσει να επιβραδύνεται λόγω της μείωσης του πληθυσμού της χώρας. 

Και αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μέσα σε δέκα χρόνια, η Ιταλία θα έχει μόνο αρνητικούς επιχειρηματικούς κύκλους με καλές και κακές στιγμές.

Η ανεργία είναι στο 10% και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, διότι απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσουν τα κράτη μέλη τις ιαπωνικές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών επιπτώσεων ως αποτέλεσμα της μείωσης του πληθυσμού.

Ο Paolo Savona, ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, πιστεύει ότι η Γερμανία είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση του σχεδίου Walther Funk του 1940.

Ο Walther Funk, ήταν επικεφαλής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών και, το 1939, ο Hitler τον διόρισε ως Πρόεδρο της Reichsbank.

Ιδού τι ανέφερε ο Paolo Savona σε μια επιστολή του 2012 στους Γερμανούς και Ιταλούς φίλους του.
«Το σχέδιο Funk προβλέπει τα εθνικά νομίσματα να συγκλίνουν στο επίπεδο του γερμανικού μάρκου και αυτό είναι ό, τι θέλουν οι Γερμανοί να πετύχουν εν μέρει,» έγραψε ο Paolo Savona.

«Προέβλεπε, επίσης», συνέχισε, «ότι η βιομηχανική ανάπτυξη αφορούσε μόνο τους εαυτούς τους και ότι θα πρέπει να συνοδεύεται μόνο από τη Γαλλία, ιστορική σύμμαχο τους, και ότι η λύση γι’ αυτό είναι αυτό που αποτελείται τώρα από την κοινή ευρωπαϊκή αγορά και το ενιαίο νόμισμα.

Το σχέδιο ήθελε άλλες χώρες να αφοσιωθούν στη γεωργία και τον τουρισμό, κάτι που θα συμβεί από ανάγκη ή λόγω του της φυσικής «κλήσης» και θα δώσει εξειδικευμένη εργασία.

Σε αντίθεση με τους Έλληνες, οι Ιταλοί θα προετοιμάσουν την ιταλική έξοδο από το ευρώ προσεκτικά και κρυφά.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλοί Ιταλοί πολιτικοί οι οποίοι τολμούν να πάρουν το ρίσκο μιας ολοκληρωτικής αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, εκτός από την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Paolo Savona.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας