Λαφαζάνης απαντά στην κινδυνολογία Τσίπρα για εθνικό νόμισμα από Συνέδριο SPD

1981
Λαφαζάνης

Παν. Λαφαζάνης: Θλιβερό το θέαμα του Αλ. Τσίπρα να προσκυνάει το Γερμανικό κατεστημένο με επίθεση στο εθνικό νόμισμα και την Λαϊκή Ενότητα

Ο Παν. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Βερολίνο, στο Συνέδριο του SPD και στις αναφορές του ενάντια στο εθνικό νόμισμα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι θλιβερό το θέαμα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος επέλεξε το Βερολίνο και το Συνέδριο εκείνων που επέβαλλαν στην χώρα μας μια νέα και συνεχιζόμενη καταστροφική μνημονιακή αποικιοκρατία για να επιτεθεί στην πρόταση μας για εθνικό νόμισμα, προκειμένου να δικαιολογήσει το μεγαλύτερο πραξικόπημα στην ελληνική ιστορία, που ο ίδιος διέπραξε, μετατρέποντας το δημοψηφισματικό «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου σε «ΝΑΙ» και να δώσει, ως καλός πολιτικός υπάλληλος, ανέλπιστα εύσημα στους Γερμανούς δυνάστες μας.

Το θλιβερό θέαμα, όμως, του Αλ. Τσίπρα κατά την ομιλία του στο Βερολίνο γίνεται και κωμικοτραγικό, όταν προσπαθεί να διαχωρίσει, τάχα, τις επιλογές του από εκείνες της ΝΔ, την στιγμή που όλα μαζί τα μνημονιακά συνεταιράκια της υποτέλειας, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και με άλλοθι την παραμονή στο ευρώ, ψήφιζαν από κοινού τον Αύγουστο του 2015 το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο, κάτι το οποίο βούλιαξε στην συνέχεα τον τόπο, ενώ η «εθνική συναίνεση» διέσωσε τότε τον Τσίπρα, την απίστευτη κωλοτούμπα του και την κυβέρνηση του από την πτώση και την συντριβή, για να συνεχίζει μέχρι σήμερα την διάλυση και το ξεπούλημα της χώρας.

Η πρόταση για να ακολουθήσει η Ελλάδα το δρόμο μιας ανεξάρτητης εθνικής νομισματικής πολιτικής, στην βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης, την οποία συνεχώς υπεδείκνυα και υπέβαλλα τον Ιούλιο του 2015 και την οποία Τσίπρας και κατεστημένα κέντρα συκοφάντησαν για να την ακυρώσουν ως «ριφιφί στο Νομισματοκοπείο», αν είχε τότε ακολουθηθεί, η Ελλάδα σήμερα θα γνώριζε μια πορεία εθνικής ανεξαρτησίας και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι θα μπορούσαν να στηρίξουν ανθρώπινους μισθούς, αξιοπρεπείς συντάξεις και δραστικότατη μείωση της ανεργίας, ιδιαίτερα μέσα στην νεολαία.

Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά, ιδιαίτερα σήμερα που το Γερμανικό δίδυμο  CDU και SPD, το οποίο ο Τσίπρας προσκυνάει χωρίς αιδώ, καταρρέει και μαζί του κλονίζεται η νεοφιλελεύθερη ευρωζώνη.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται ως Γερμανικό οικονομικό πιόνι και πολιτικοστρατιωτικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ.

Μια δημοκρατική ανατροπή δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας, μετασχηματισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης στην χώρα, για την οποία αγωνίζεται η «Λαϊκή Ενότητα», είναι όσο ποτέ αναγκαία και ρεαλιστική.»

Στην συνέχεια παραθέτουμε αποσπάσματα της ομιλία Τσίπρα από το Συνέδριο του SPD στο Βερολίνο:

Τσίπρα για την «kolotumba» του 2015: Είχα καθαρό μυαλό

 

«Τον Ιούλιο του 2015 με βοήθησε το καθαρό μυαλό – Βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα – Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ το 2015 ήταν στη πραγματικότητα η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης» είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του SPD – Κάλεσε την Αριστερά και τους Σοσιαλδημοκράτες να συναντηθούν, αφήνοντας αιχμές για την στάση του Κινήματος Αλλαγής.

“Επιτυχία για μια αριστερή δύναμη δεν είναι απλά η έξοδος από τη κρίση, αλλά η έξοδος από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους πιο αδύναμους, τους φτωχούς, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους νέους”, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο.

“Αρα, λοιπόν, άλλο πράγμα η επιτυχία αν τη θωρείς από τα αριστερά και άλλο από τα δεξιά. Και αυτή η διάκριση είναι ουσιώδης και όχι απλά σημειολογική”, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

“Όταν εγώ βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλη του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, ήταν όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική επιλογή στις κοινωνικές δυνάμεις που η αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται”, είπε ο κ. Τσίπρας.

“Και η σύγκριση ήταν τρομακτική. Διότι η Ελλάδα έφθασε στη χρεοκοπία εξαιτίας μιας συστηματικής κλοπής πλούτου και αγαθών από τους πολλούς προς όφελος μιας ελίτ που είχε καταφέρει να βγάλει το πλούτο της σε τράπεζες του εξωτερικού“, επισήμανε και συνέχισε: “Συνεπώς η επιλογή της εξόδου από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που σε κάποιους ακούγονταν εξόχως επαναστατική και αριστερή επιλογή, ήταν στη πραγματικότητα η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, προς όφελος αυτής της ελίτ. Μια βίαιη αναδιανομή πλούτου από κάτω προς τα πάνω. Βιαιότερη από αυτή των μνημονίων της λιτότητας. Προτιμήσαμε λοιπόν να δύσκολο συμβιβασμό.

Δε χάσαμε όμως ποτέ το βασικό μας προσανατολισμό : Να σκεφτόμαστε σε κάθε μας βήμα για ποιους παλεύουμε. Για ποιους δίνουμε μάχες. Για ποιους διαπραγματευόμαστε σκληρά σε ένα αντίξοο ευρωπαϊκό περιβάλλον από πλευράς πολιτικών συσχετισμών.

Και σήμερα αν αισθάνομαι ότι πετύχαμε και δικαιωθήκαμε για τις δύσκολες επιλογές μας δεν είναι μόνο γιατί αποφύγαμε αυτή την ολική καταστροφή την οποία σας περιέγραψα, ούτε μόνο ότι πετύχαμε να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά και αντί ελλειμμάτων να έχουμε πλεονάσματα και διαρκώς πάνω από το στόχο”.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά πρέπει να συναντηθούν

Οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά πρέπει να συναντηθούν, στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου για τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Μια τέτοια στρατηγική μπορεί να ανακόψει την επέλαση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, που εφορμούν στη δική μας κοινωνική βάση», είπε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται πολιτικό θάρρος για να κάνουμε αυτό το βήμα. Διότι πρωτίστως απαιτείται αυτοκριτική. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Σοσιαλδημοκρατία και η Αριστερά μπορούν και πρέπει να συμπορευτούν στη βάση μιας προγραμματικής συνεργασίας προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας