Υεμένη: Οκτώ παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται κάθε μέρα

1089
υεμένη

Η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατήγγειλε την Τετάρτη το βαρύ τίμημα που πληρώνουν κάθε ημέρα που περνάει τα παιδιά στην εμπόλεμη Υεμένη, παρά την ανακωχή στις μάχες που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από τρεις μήνες στο πιο σημαντικό λιμάνι της φτωχότερης χώρας του αραβικού κόσμου.

«Μετά τη σύναψη της συμφωνίας της Στοκχόλμης τη 13η Δεκεμβρίου, εκτιμάται ότι οκτώ παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στη Υεμένη», υπογράμμισε η Μισέλ Μπατσελέτ, τοποθετούμενη ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Η κυβέρνηση της Υεμένης, που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, και οι σιίτες αντάρτες Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμφώνησαν στη Σουηδία στα τέλη της περασμένης χρονιάς να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός στη Χοντάιντα, λιμάνι τεράστιας στρατηγικής σημασίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όμως το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΝΣΠ), μια ΜΚΟ η οποία χορηγεί βοήθεια στην Υεμένη, αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον 348 άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο επαρχίες, τη Χάτζα και την Τάιζ, από την έναρξη της ανακωχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας