Τ.Ερντογάν: Ο Κεμάλ Ατατούρκ πολεμούσε στη Λιβύη-αναπόσπαστο τμήμα της “νέας Τουρκίας”!

1115
Από την έκβαση της σύγκρουσης στη Λιβύη εξαρτώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Με την υπογραφή του Τουρκολυβικού Μνημονίου από τον ισλαμιστή ηγέτη της Τρίπολης Φαγιέζ αλ Σάρατζ και τον Ταγίπ Ερντογάν και με την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Λιβύη, κλιμακώνεται επικίνδυνα η πολεμική σύγκρουση στη χώρα, με τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ να αγωνίζονται εναντίον του τουρκικού στρατού κατοχής και των ένοπλων μισθοφόρων τρομοκρατών, ενώ ταυτόχρονα ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του προειδοποιεί τον ηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) ότι “εάν οι (τουρκικές) αποστολές και τα συμφέροντά μας στη Λιβύη γίνουν στόχος, θα θεωρήσουμε τις δυνάμεις του Χαφτάρ νόμιμους στόχους“.

Σαν σήμερα, πριν από 6 χρόνια, o LNA ξεκινά την “επιχείρηση αξιοπρέπειας“, αρχικά στη Βεγγάζη και αργότερα σε ολόκληρη την χώρα, εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως τις: Libya Dawn, μεραρχία “al-Mu’tasim , Sultan Murad, ταξιαρχία Suqur Al-Shamal, Al-Hamzat and Suleiman Shah” κ.α.

H Ομοσπονδία Αφρικανών Δημοσιογράφων καταγγέλλει την τουρκική εισβολή ζητώντας από διεθνείς οργανισμούς  τη λήψη μέτρων εναντίον της Τουρκίας, ενώ επιβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή στη Λιβύη, τις παρακρατικές δυνάμεις του Σάρατζ- Ερντογάν, στελεχώνουν 17.000 ισλαμιστές μαχητές!

Θα πρέπει να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι η κυβέρνηση Σάρατζ ,είναι μια ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ κυβέρνηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία απορρέει από τη Λιβυκή Πολιτική Συμφωνία που υπεγράφη στις 17 Δεκεμβρίου του 2015. Στο άρθρο 1, παρ. 4 προβλέπεται ότι η διάρκεια θητείας της λήγει σε δύο χρόνια.

https://twitter.com/Avery1776/status/1261785644084404225?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1261785644084404225%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FAvery17762Fstatus2F1261785644084404225widget%3DTweet

Και ενώ η φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης έχει αποκλείσει ολόκληρες πόλεις, όπως την Bani Walid, την Τarhuna, όπου στην τελευταία, κομβόι με προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων βομβαρδίστηκαν από τις αεροπορικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από Τουρκία, του Φ.Σάρατζ, ωθώντας τον ίδιο το λαό του στην ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, στην πείνα, στην εξαθλίωση και στον αργό θάνατο, πληρώνει για “δημόσιες σχέσεις”  σε ΜΜΕ, για την κάλυψη της διασύνδεσης των κυβερνητικών μηχανισμών με ισλαμιστές, την αμερικανική εταιρία Mercury $150,000.00 τον μήνα!

https://twitter.com/LNA2019M/status/1261310281411637253?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1261310281411637253%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FLNA2019M2Fstatus2F1261310281411637253widget%3DTweet

Οι συγκρούσεις σφοδρές μεταξύ του LNA και του τουρκικού στρατού κατοχής και των παρακρατικών ισλαμιστικών ένοπλων μονάδων.

Ειδικότερα, ο LNA κατηγορήθηκε ότι εσκεμμένα βομβάρδισε τις περιοχές γύρω από το κεντρικό νοσοκομείο της Τρίπολης και συγκεκριμένα τη λεωφόρο Zawiya, την περιοχή Al-Sur και την Al-Jumhuriyyah, όπως και περιοχές όπου βρίσκονται διπλωματικές αντιπροσωπείες χωρών.

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου, τονίζεται ότι οι επιθέσεις αυτές, πραγματοποιούνται από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Σάρατζ, σε συνεννόηση  με μυστικές τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας με στόχο να προκαλέσουν τη διεθνή κατακραυγή(!) και  να “νομιμοποιήσουν” νέα κύματα σφοδρών επιθέσεων, με νέα όπλα (πυρηνικά;), με το επιχείρημα της προστασίας του άμαχου πληθυσμού!

Χθες, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Abdullah Al-Thini καταδίκασε την εκτέλεση του επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου στην πόλη Kabaw, Sheikh Abdullah Makhlouf, από τους προδότες γιατί “αντιστάθηκε στην επέλαση των τουρκικών και ένοπλων τρομοκρατικών δυνάμεων στην πατρίδα μας“. Ο Λίβυος πολιτικός είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον Χαλίφα Χαφτάρ στη Βεγγάζη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πυροβολήθηκε 5 φορές.

H τουρκική εισβολή, απόρροια του Τουρκολυβικού μνημονίου.

Με την πρόβλεψη, εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων, εγκατάστασης της μεγαλύτερης στρατιωτικής βάσης εκτός τουρκικού εδάφους στο λιβυκό έδαφος με το βλέμμα σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο..

Ήδη, η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (TPAO), λόγω της διμερούς οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών, παραβιάζοντας τα ελληνικά, κυπριακά, όπως και των άλλων χωρών της Ανατ. Μεσογείου, θαλάσσια δικαιώματα, απηύθυνε αίτημα  αδειοδότησης στις αρμόδιες αρχές της Τρίπολης για την έναρξη γεωτρήσεων!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Hacı Yakışıklı που δουλεύει στο τηλεοπτικό κανάλι Akit TV, ο οποίος πρόσκειται στα κυβερνητικά κλιμάκια, η Τουρκία του Ερντογάν,  σύμφωνα με τους εν εξελίξει κυβερνητικούς νεοθωμανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, θα μπορούσε να προσαρτήσει την Λιβύη αλλά και άλλες χώρες της Ανατ. Μεσογείου για την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας!

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση του στο Twitter γράφει :

100 τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που ειδικεύονται στο Διεθνές Δίκαιο, “επιβεβαιώνουν” ότι η Τουρκία θα μπορούσε να προσαρτήσει την Κρήτη και άλλα 12 ελληνικά νησιά, όπως και την Λιβύη, την Μοσούλη, το Κιρκούκ, την Κριμέα και τη Δυτική Θράκη αν καταθέσει αγωγές ενώπιον διεθνών δικαστηρίων(!!!)”.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, σε ομιλία του, είχε δηλώσει ότι η Λιβύη θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της “νέας Τουρκίας”  καθώς η χώρα ήταν αποικία η οποία χάθηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και συνέχισε λέγοντας :” Ο Ηγέτης Κεμάλ Ατατούρκ πολεμούσε με τον Οθωμανικό Στρατό στη Λιβύη, έτσι σήμερα πρέπει να είμαστε εκεί και να πολεμήσουμε, έχουμε 1.000.000 Τούρκους στη χώρα“!

Ταγίπ Ερντογάν, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) και οι ηγέτες του θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τον ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ στρατό κατοχής. Σε επικοινωνία με τον LNA, με αυτόν τον τρόπο αποκαλούν το στρατό σου και μέχρι την Τετάρτη 13/5 αυτοί είναι οι νεκροί αξιωματούχοι σου:

Ο Χαλίφα Χαφτάρ δεν παραδίδεται και δεν θα υποχωρήσει στους εχθρούς και στους προδότες της πατρίδας του.

Η αποκατάσταση της δημοκρατίας, προϋποθέτει πρώτα την εκδίωξη του Τούρκου εισβολέα και την συντριβή των ακραίων ισλαμιστών ένοπλων μισθοφόρων και αμέσως μετά, τη διενέργεια εκλογών για να αποφασίσει ελεύθερα ο λαός της Λιβύης το πολιτειακό καθεστώς και τους ηγέτες της χώρας του.

Μην ξεχνάς ελληνικέ λαέ, ενώ κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ο Στρατηγός απηύθυνε μήνυμα αλληλεγγύης στη χώρα μας:

“… Από τις βόρειες ακτές της Μεσογείου απευθύνουμε τους θερμούς χαιρετισμούς μας στον ελληνικό λαό και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα αφήσετε τον ανόητο Σουλτάνο του νεοθωμανισμού να σας συμπαρασύρει στα δικά του χαμηλά επίπεδα πολιτικού ήθους και συμπεριφοράς και μην έχετε κανέναν ενδοιασμό να προστατέψετε με ενθουσιασμό την πατρίδα σας και την αξιοπρέπεια σας και να εμπιστευόσαστε όσους ηγούνται του αγώνα να προστατεύσουν τα σύνορα σας…”

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας