Τύφλα νά‘ χει ο “υπόκοσμος”! ΑΜΚ Πειραιώς:Μεγάλη ληστεία σε βάρος Δημοσίου-μικροεπενδυτών!

747
Μεγάλη ληστεία σε βάρος Δημοσίου-μικροεπενδυτών

Και πάλι δεν θα πάει κανένας φυλακή για το συνεχιζόμενο πρωτοφανές φαγοπότι πολλών δεκάδων δισ. στις τράπεζες ;

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ του κατεστημένου , πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων , πανηγυρίζουν για την “ επιτυχία “ της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ( ΑΜΚ ) της Τράπεζας Πειραιώς και της υποτιθέμενης διάσωσης της Τράπεζας .

Δυστυχώς , όλο το κατεστημένο πολιτικοοικονομικό μπλόκ , πίσω από τους θορυβώδεις και ουρανομήκεις ενθουσιασμούς για την ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς , επιχειρεί να καλύψει άλλο ένα μέγα τραπεζικό σκάνδαλο , το οποίο θα έπρεπε να είχε ξεσηκώσει και τις πέτρες σε αυτή τη χώρα και να είχε στείλει φυλακή για απάτη και απιστία το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο , τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος , τη Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( ΤΧΣ ) , την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη Διοίκηση της Τρ. Πειραιώς.

Είναι αδιανόητο , παράνομο , πρωτοφανές και ληστρικό να γίνεται ΑΜΚ με την οποία διοικητικά να επιβάλλεται στο δημόσιο ( ΤΧΣ ) να μειώσει τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς από 61,34% σε 27%  (!) , αφού προηγουμένως το δημόσιο ( ΤΧΣ ) είχε υποχρεωθεί να πάρει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς , μετατρέποντας ομολογιακό δάνειο ( Cocos )  σε μετοχές της Πειραιώς σε προσυμφωνημένη  πανάκριβη τιμή  6 ευρώ ανά μετοχή ,  με παράκαμψη της καταρρέουσας τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας της .

Το δημόσιο , δηλ. οι έλληνες φορολογούμενοι , απώλεσαν με αυτές τις παράνομεςσκανδαλώδειςληστρικές    διαδικασίες , για τις οποίες όφειλε να έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας απευθύνοντας κακουργηματικές κατηγορίες , το κολοσσιαίο ποσό των 3 δις. ευρώ , σε μια συγκυρία , μάλιστα ,  που η οικονομία βρίσκεται στο ναδίρ και η κοινωνία σε εξαθλίωση .

Ζημιωμένοι βρέθηκαν επίσης χιλιάδες μικρομέτοχοι της Τρ. Πειραιώς , οι οποίοι υπέστησαν στην ουσία bail in με απομείωση 95 % του κεφαλαίου τους , ενώ τους αφαιρέθηκε αυθαίρετα και το δικαίωμα προτίμησης στην ΑΜΚ. ΄Οσο και αν επιχειρήθηκε σε δεύτερο στάδιο με την ΑΜΚ στην Ελλάδα να διορθωθεί κάπως το κακό , η αυθαιρεσία και η ζημιά είχε γίνει .

Ο μόνος υπερκερδισμένος της ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς και για το συμφέρον του οποίου κατά κύριο λόγο  “ στήθηκε “ η   ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς , είναι πρώτα απ΄ όλα ο γνωστός και μη εξαιρετέος αμερικανός κάτοχος fund , Paulson , ο οποίος απέσπασε  το 18,62 % της Τράπεζας και μαζί με αυτόν κερδισμένοι είναι το Helicon investment ( 5, 22 % ) , ο Αριστ. Μυστακίδης ( 2,90 % ) ,  τα 4 fund : Bain Capital , Fidelity , Blackrock , Fiera Capital με  4 % το καθένα και μία σειρά μικρότερα επενδυτικά κεφάλαια .

Σε αυτά τα κερδοσκοπικά κεφάλαια , με πρώτο και καλύτερο του Paulson , χαρίστηκε κυριολεκτικά , με διοικητικό τρόπο ,            η Τρ. Πειραιώς με ασήμαντη τιμή μετοχής , περίπου στα 1,15 ευρώ !!!

Και να σκεφτεί κανείς ότι στις 7/7/16 συνολικά 43 βουλευτές της ΝΔ , μεταξύ των οποίων ήταν ο Α. Σαμαράς και οι μισοί υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης , είχαν καταθέσει επερώτηση στον τότε Υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο με την οποία κατάγγελαν την αφαίμαξη της Πειραιώς από το “ “ κοράκι “ Paulson , όπως τότε τον αποκαλούσαν . Σήμερα οι σκανδαλώδεις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνονται σε χειρότερο βαθμό , ενώ ο Paulson από “ κοράκι “ μετατράπηκε σε “ περιστερά “ .

Δυστυχώς το ίδιο σκάνδαλο  , της δήθεν “ εξυγίανσης “ της Τράπεζας Πειραιώς αλλά σε άλλη μορφή ,  ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν και  με την  προωθούμενη “ εξυγίανση “ της Τρ. Αττικής .  Βοήθειά μας !

 

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ  “ ΚΟΚΚΙΝΩΝ “  ΔΑΝΕΙΩΝ – ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ

 

Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι ιθύνοντες προβάλλουν ως επίτευγμα , τάχα , της ΑΜΚ  το γεγονός ότι θα βοηθήσει στη μείωση των “ κόκκινων “ δανείων “ της Τρ. Πειραιώς από 22,5 δισ.  σε 3,6 δισ. μέσα στο 2021 .

Αυτό το δήθεν επίτευγμα , όμως , θα κοστίσει πανάκριβα στο δημόσιο και τους δανειολήπτες , οι οποίοι θα πέσουν στα  “ νύχια “ των fund , ενώ θα προσφέρει τεράστια και εγγυημένα κέρδη στα τελευταία .                                                            Οι τράπεζες , αντί να δόσουν τα δάνεια στους δανειολήπτες με τις ίδιες “ εξευτελιστικές “ τιμές που τα προσφέρουν στα     fund , προσφέρουν στα  τελευταία βορρά τα σπίτια και τις όποιες περιουσίες των δανειοληπτών , ενώ το δημόσιο με τα απαράδεκτα σχέδια “ Ηρακλής Ι “ και “ Ηρακλής ΙΙ “  έρχεται  και εγγυάται συνολικά τις τιτλοποιήσεις των “κόκκινων “ δανείων με 24 δις. , στηρίζοντας έτσι τα άνομα υπερκέρδη των fund σε βάρος της οικονομίας , της ανάπτυξης και της κοινωνίας . Σημεία και τέρατα !

 

             ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Οι Τράπεζες και η διαπλοκή τους με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα , με τα κόμματα και τα δάνεια τους και φυσικά τις κυβερνήσεις είναι η μεγάλη χαίουσα πληγή του τόπου .

Το ελληνικό δημόσιο , από την χορηγία Αλογοσκούφη μέχρι τις τρείς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών , η τελευταία  επί  ΣΥΡΙΖΑ , έως τις σημερινές εξυγιάνσεις των τελευταίων  ,  απώλεσε πάνω από 100 δις. ευρώ , ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ανεβάζουν τις συνολικές απώλειες  δημοσίου , επιχειρήσεων και  νοικοκυριών ,  σε ένα ελληνικό ΑΕΠ!!!

Ο Παν. Λαφαζάνης ( Π.Λ ) μαζί με στελέχη της τότε ΛΑ.Ε ( ως γνωστόν τώρα ο Π.Λ δεν ανήκει στη σημερινή ΛΑ.Ε ) είχε καταθέσει από το 2016 απόλυτα τεκμηριωμένη μήνυση για απιστία κατά των υπευθύνων για τις τρείς διαδοχικές ακακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και ιδίως την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 .                                                                                                              Ακόμη και σήμερα η μήνυση αυτή είναι σε εκκρεμότητα , γιατί η  “ διατεταγμένη “  Δικαιοσύνη  ούτε τη βάζει στο αρχείο ούτε την προωθεί !

Κάνουν λάθος , όμως , αν οι ιθύνοντες του καθεστώτος πιστεύουν ότι με τέτοια παιχνίδια και προσφέροντας ασυλία και το ακαταδίωκτο στα τραπεζικά στελέχη και προσφάτως στα στελέχη του ΤΧΣ ,  θα τα γλυτώσουν μαζί με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους από την τιμωρία για τα πρωτοφανή εγκλήματά τους.

Πολύ γρήγορα το σάπιο καθεστώς και οι στυλοβάτες του θα πληρώσουν  και θα πληρώσουν παραδειγματικά  όλοι όσοι πρέπει , για την καταστροφή που έκαναν και συνεχίζουν αμείωτα να κάνουν στον τόπο μας .

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας