“Τύμπανα” πολέμου από ΗΠΑ-Ρωσία-Μεταφορά αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη

477
Μεταφορά αμερικανικών δυνάμεων

Το Πεντάγωνο άρχισε να μεταφέρει στο έδαφος της Ευρώπης μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις σε συνδυασμό με κινητοποίηση των χωρών του ΝΑΤΟ.

Πληροφορίες δημοσιογραφικών πηγών αναφέρουν την προετοιμασία της επιχειρησιακής μονάδας του ΝΑΤΟ (Task Force), η οποία θα έχει σε περίπτωση για παράδειγμα, “ρωσοουκρανικής διένεξης”, την κύρια αποστολή της εξουδετέρωσης των ρωσικών πυραύλων S-300, S-400 που αποτελούν συστήματα υψηλής ακρίβειας.
Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει και μεταφέρει τις δυνάμεις του κοντά στα ρωσικά σύνορα, ενώ και η ρωσική πλευρά μετασταθμεύει αεροσκάφη Su-35 σε Κριμαία και νότια πλευρά της.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές οι ενέργειες εξηγούνται ως ανάγκη παροχής «αντιστάθμισης στην επιθετικότητα της Ρωσίας». Πάνω απ ‘όλα, η ηγεσία της Συμμαχίας ανησυχεί για την περιοχή του Καλίνινγκραντ, όπου βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών συστημάτων ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας”, δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Πενταγώνου, η Μόσχα δημιούργησε «ζώνες A2AD» στην περιοχή για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη.

“Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι αυτή η περιοχή προστατεύεται από εξωτερικές “παρεμβολές” από ένα ισχυρότατο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, αντι-πλοϊκούς πυραύλους, καθώς και επιχειρησιακές-τακτικές επιθέσεις από παράκτια πυραυλικά συγκροτήματα μεγάλης εμβέλειας”, δηλώνει ο Ρώσος ειδικός.

Σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης, το ΝΑΤΟ θα επιχειρήσει επίθεση στην ζώνη του Καλίνινγκραντ, το οποίο θα αποτελούσε κύριο σημείο αντιπαράθεσης σε μια μελλοντική ολική ρήξη των δύο πλευρών.

Η συμμετοχή ολόκληρου του δυναμικού του ΝΑΤΟ και η πιθανή προϋπόθεση ότι οι δύο πλευρές δεν θα χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα θα οδηγούσε σε φονικές συγκρούσεις, οι οποίες θα προκαλούσαν εκατόμβες θυμάτων.

Η στρατιωτική ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ γνωρίζει καλά τα ρωσικά οπλικά συστήματα στην περιοχή, ενώ η Μόσχα έχει μια τεράστια χερσαία δύναμη στα δυτικά της σύνορα.Μια πιθανή σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ σε ένα τέτοιο σενάριο θα επεκτείνονταν όμως από την Μ. Θάλασσα, μέχρι το Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο.
Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer θα προσγειωνόντουσαν σε βάσεις στα Βαλκάνια, έτοιμα να κτυπήσουν την Ρωσία από τον Νότο.

Οι βάσιμες πληροφορίες περί απόβασης της 7ης MSC στην Αλεξανδρούπολη, (σχηματισμός εφέδρων που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη), δείχνει ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή.

Η δύναμη αυτή επέτρεπε την ολοκλήρωση σε επίπεδο υπηρεσίας, κοινής και πολυεθνικής δράσης στην Ευρώπη και είναι σε θέση να αλληλεπιδρά με τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ και άλλους εταίρους.

Το κυοφορούμενο ξεκαθάρισμα λογαριασμών Ρώσων και Αμερικανών προκαλεί ήδη αναταράξεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ στην “γωνία” αναμένει η Κίνα για να καταστεί παγκόσμια υπερδύναμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας