Τσιγγάνοι Ρόδου: «Δεν είμαστε κοπάδι από ζώα να μας μετακινήσετε»

2341
ρόδου
«Θα φύγουμε μόνο αν μας σκοτώσετε!».
«Δεν πρόκειται να φύγουμε από τον χώρο όπου εδώ και δεκαετίες ζούμε, στην περιοχή του Καρακόνερου.

Μόνο αν μας σκοτώσουν θα το καταφέρουν»! Τη δήλωσε αυτή, έκανε χθες προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά προς τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο όπως υπογράμμισε ο «βασιλιάς» των τσιγγάνων κ. Βασίλης Στηροκλέας με αφορμή τη διαδικασία.

Με δηλώσεις του χθες στη “Ροδιακή”, ο Βασίλης Στηροκλέας σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να τρομοκρατεί τους ΡΟΜΑ στη Ρόδο και τόνισε ότι μόνο με διάλογο μπορεί να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Παρακολουθούμε εδώ και καιρό τις ρατσιστικές δηλώσεις σε βάρος μας και πραγματικά είμαστε περίεργοι γιατί  οι νόμοι δεν εφαρμόζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Εδώ και δεκαετίες  προσπαθούν να μας διώξουν από το συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται ανθρώπινες ψυχές και οικογένειες, αλλά δεν τα κατάφεραν. Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις κι έχουμε πει συγκεκριμένα πράγματα για το πώς θα λύσουμε αυτό το ζήτημα. Κάποιοι κάνουν ότι δεν ακούνε και δεν καταλαβαίνουν όμως.

Δεν είμαστε εμείς το μοναδικό πρόβλημα της Ρόδου. Να μας πουν όλοι αυτοί, τι έγιναν τα εκατομμύρια που έστελνε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρόδο και ήταν για μας, για τους τσιγγάνους. Να μας πουν γιατί δεν έγιναν τα προβλεπόμενα έργα εδώ και τόσα χρόνια για να ζούμε κι εμείς σαν άνθρωποι κι όχι μέσα στις λάσπες. Αυτά να μας πουν κι όχι ότι θα μας διώξουν. Δεν είμαστε ζώα. Δεν είμαστε κοπάδι από ζώα.

Άνθρωποι είμαστε και δηλώνουμε ότι μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Να ζούμε έτσι όπως ζούμε. Δεν φεύγουμε λοιπόν αν δεν γίνουν όλα σωστά. Έτσι που βάζουν το θέμα της μετακίνησης, μόνο αν μας σκοτώσουν θα καταφέρουν να μας διώξουν και να φύγουμε!» – κατέληξε ο κος Στηροκλέας.

Ο ίδιος, κάλεσε σε διάλογο τους τοπικούς φορείς και ζήτησε να τηρηθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία τους προστατεύει και συγκεκριμένα το άρθρο 16 όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

*Πηγή: rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας