Τσαβούσογλου κάνει το μαύρο-άσπρο: Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα

377
Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα

Tο τεταμένο κλίμα στις σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας, δυναμίτισε εκ νέου σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις την Παρασκευή, τονίζοντας πως η Ελλάδα παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της χώρας του.

Ειδικότερα, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στην Ιταλία για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο» επέρριψε στην Αθήνα την ευθύνη για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας παράλληλα πως η Άγκυρα είναι ανοιχτή στο διάλογο.

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, η χώρα του απευθύνει διαρκώς εκκλήσεις για διάλογο, ενώ επιθυμεί «μια ισότιμη μοιρασιά», όμως αυτό δεν γίνεται αποδεκτό.

Ακόμη, τονίζει πως το ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis, σταμάτησε τις δραστηριότητες του δύο φορές, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χώρος στην διπλωματία.

«Έχουμε προειδοποιήσει και περιμένουμε υπομονετικά την ανταπόκριση της Ελλάδας. Έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Ελλάδα και την Κύπρο για την εξεύρεση λύσης. Περιμέναμε μέχρι το 2018 για να αρχίσουμε τις γεωτρήσεις στην περιοχή», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως η Τουρκία «διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγκεκριμένες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, οδήγησαν την Άγκυρα «στην υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης που αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ το 2019».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, η Τουρκία εξέδωσε νέα, παράνομη, NAVTEX για έρευνες μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής όπου θα τεθούν στο «τραπέζι» πιθανές κυρώσεις εις βάρος της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας