«Τσίμπησαν» τα ομόλογα – Στο 4,07% το 10ετές

731
ομόλογο

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων επηρεαζόμενες από τις ευρύτερες τάσεις στην αγορά των ευρωπαϊκών αξιόχρεων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 4,3 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,074%. Την ίδια ώρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο κατά 3,1 μονάδες βάσης και ανέρχεται στο 3,160%.

Τα 10ετή spreads, παράλληλα, δηλαδή η απόκλιση στις αποδόσεις μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων, καθορίζονται στις 363,8 μονάδες βάσης, οριακά «τσιμπημένα» σε σχέση με την Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, το 10ετές ομόλογο της Ιταλίας ενισχύεται κατά 0,7 μονάδα βάσης, της Ιρλανδίας κατά 0,9 μονάδα βάσης, της Γερμανίας κατά 1,3 μονάδα βάσης, της Γαλλίας κατά 1,6 μονάδα βάσης, της Πορτογαλίας κατά 0,1 μονάδα βάσης και της Ισπανίας κατά 0,5 μονάδα βάσης.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μείωσε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη κατά 0,1%, για τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης, μείωσε τις προβλέψεις για τον υποκείμενο πληθωρισμό του επόμενου έτους και του 2020, διατηρώντας παράλληλα τη γενική πρόβλεψη αύξησης των τιμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας