Τρομαγμένη η Γερμανία καταγγέλλει τον Τραμπ για εθνικισμό, ξεχνώντας τη δική της θηλιά στην ΕΕ

4012
γερμανία

Η Γερμανία θα χρειαστεί μια νέα οικονομική στρατηγική, προσανατολισμένη στην Ασία, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ αρχίσει έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, δήλωσε λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προειδοποιώντας ότι επίκειται δύσκολη περίοδος στις διεθνείς σχέσεις.
«Αυτά που ακούσαμε σήμερα ήταν υψηλοί εθνικιστικοί τόνοι» επισήμανε ο Γκάμπριελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, στην πρώτη επίσημη κυβερνητική αντίδραση της Γερμανίας στην ομιλία που εκφώνησε ο Τραμπ αμέσως μετά την ορκωμοσία του. «Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη περίοδο» προσέθεσε.
Ο Γκάμπριελ σχεδόν τρομοκρατημένος από τον ιμπεριαλιστικό προστατευτισμό του Τραμπ, κάνει λόγο για αμερικανικό εθνικισμό, ξεχνώντας την αποικιοκρατία που έχει επιβάλει το Βερολίνο σε όλη την ΕΕ και πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα.
Ο ίδιος ανέφερε πως ο Τραμπ ήταν «απόλυτα σοβαρός» στην ομιλία αυτή, κάτι που σημαίνει ότι θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις τους στο πεδίο του εμπορίου και σε άλλα ζητήματα.
Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να ενωθούν προκειμένου να «υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», συμπλήρωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, αλλά ο Τραμπ έχει διαμηνύσει πως η κυβέρνησή του θα επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα αυτοκίνητα που η γερμανική βιομηχανία BMW σχεδιάζει να παράγει σε ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό και να εξάγει στην αμερικανική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας