Τρεις νεκροί Σύριοι από επίθεση τρομοκρατών στην Λαττάκεια

820
συρία

Συνέχεια δόθηκε στις ένοπλες αντιπαραθέσεις στην Συρία, με τρεις Σύριους πολίτες να χάνουν τη ζωή τους κατά την διάρκεια επιθέσεων που εξαπέλυσαν ομάδες τρομοκρατών στην επαρχία της Λαττάκειας.

Τουλάχιστον τρεις Σύριοι πολίτες σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν τρομοκράτες στην επαρχία Λαττάκειας στην Συρία, δήλωσε το Ρώσικο Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μαχητές επιτέθηκαν στον οικισμό Γιουρίν στην επαρχία Λαττάκεια και την πόλη του Χαλεπίου στην επαρχία Αλέππο. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού στο Γιουρίν, τρεις πολίτες σκοτώθηκαν», ανέφερε το κέντρο.

Σημείωσε επίσης ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες, το κέντρο κατέγραψε αρκετές παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ.

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου για οκτώ χρόνια, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να αγωνίζονται εναντίον πολυάριθμων ομάδων της αντιπολίτευσης καθώς και τρομοκρατικών οργανώσεων. Η σύγκρουση στην χώρα παρήγαγε πάνω από πέντε εκατ. πρόσφυγες και πάνω από έξι εκατ. εσωτερικά εκτοπισθέντες. Πάνω από 13 εκατ. Σύριοι, σχεδόν οι μισοί από αυτούς παιδιά, χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν είναι οι εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία. Η Ρωσία εκτελεί ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα σε τακτική βάση και βοηθά τη Δαμασκό να εξασφαλίσει ασφαλές πέρασμα για την επιστροφή των Σύριων προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας