Τρεις άνδρες έδειραν Γαλλίδα επειδή… φορούσε φούστα! Έξαλλοι οι Γάλλοι

1259
φούστα

Η γαλλική αστυνομία ερευνά για την σύλληψη τριών ανδρών που χτύπησαν μια άγνωστή τους φοιτήτρια 22 ετών, λέγοντας “α, κοιτάξτε, να μια που…. με φούστα”.

Συνέβη μέρα μεσημέρι στο Στρασβούργο και η νεαρή ανέφερε με μεγάλη πικρία, ότι ενώ οι δύο άνδρες την κρατούσαν ακίνητη και ο τρίτος την χτυπούσε, δεν παρενέβη κανένας από τους 10-15 περαστικούς – άλλοι προσπερνούσαν βιαστικά και άλλοι “χάζευαν” ή απλά φοβούνταν.

Όταν έληξε το περιστατικό, το κορίτσι επέστρεψε στο σπίτι του.

Στο βίντεο φαίνονται τα σημάδια στο πρόσωπό της και έχει προκαλέσει οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τα γεγονότα όπως αναφέρθηκαν είναι πολύ σοβαρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γαβριήλ Ατάλ. «Στη Γαλλία πρέπει να είμαστε σε θέση να βγαίνουμε έξω ντυμένοι όπως θέλουμε. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι σήμερα στη Γαλλία, μια γυναίκα αισθάνεται ότι κινδυνεύει, είτε παρενοχλείται, απειλείται πολύ περισσότερο ότι δέχεται χειροδικίες λόγω του τρόπου που ντύνεται», προσέθεσε.

Τι πρέπει να γίνεται

Η υφυπουργός Εσωτερικών που είναι υπεύθυνη για θέματα ισότητας Μαρλένα Σιάπα επισκέφθηκε την Τετάρτη το Στρασβούργο για να συζητήσει την ασφάλεια των γυναικών.

«Όταν είμαστε μάρτυρες παρενόχλησης στον δρόμο, σεξιστικής ή σεξουαλικής επίθεσης εναντίον γυναικών σε δημόσιο χώρο, πρέπει να αντιδρούμε και να καλούμε την αστυνομία ή την χωροφυλακή», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή της. «Πρέπει να παρεμβαίνουμε ακόμα κι αν νομίζουμε ότι πρόκειται για οικογενειακό επεισόδιο, μα κι αν φοβόμαστε, πρέπει να καλούμε αμέσως τις αρχές ώστε οι επιτιθέμενοι να σταματούν».

Μια σκέψη που κάνουν πολλοί, είναι ότι οι τρεις άνδρες είναι “νεοφώτιστοι” ισλαμιστές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας