Τραμπ: O Ομπάμα δημιούργησε το Ισλαμικό κράτος

1534
θέμα

Εσωτερικός πόλεμος στις ΗΠΑ

Αλλάζει γνώμη για το ποιος ήταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου από τον Ιούλιο, ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε: «Πιστεύω ότι ήταν η Ρωσία» πίσω από την κυβερνοεπίθεση. Έσπευσε, πάντως, να σημειώσει πως οι ΗΠΑ δέχονται κυβερνοεπιθέσεις και από άλλες χώρες.
Όσον αφορά τα έγγραφα που δημοσίευσε το Buzzfeed, σύμφωνα με τα οποία ο Τραμπ διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ρωσία, ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε: «Πιστεύω ότι είναι ντροπή να δημοσιεύονται τέτοιες πληροφορίες. Πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις. Είναι ψεύτικα, δεν έγιναν. Το έκαναν οι αντίπαλοί μας. Ήταν μια ομάδα αντιπάλων μας που μαζεύτηκαν -άρρωστοι άνθρωποι- και βρήκαν αυτά τα σκ*τά».
«Εάν ο Πούτιν συμπαθεί τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα, όχι εμπόδιο» είπε ο Τραμπ, αρνούμενος πάντως ότι έχει λάβει δάνειο από τη Ρωσία.
«Ο πρόεδρος Πούτιν και η Ρωσία εξέδωσαν ανακοίνωση ότι αυτές οι ψευδείς ειδήσεις είναι ψευδείς ειδήσεις. Σέβομαι το γεγονός ότι το είπε αυτό» τόνισε ο Τραμπ. Όσο για την κυβερνοεπίθεση έστρεψε και πάλι τα βέλη του στους Δημοκρατικούς, λέγοντας ότι ήταν ευάλωτοι στις κυβερνοεπιθέσεις, αντίθετα με τους Ρεπουμπλικάνους.
Ο Τραμπ ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε στον ουρανοξύστη του στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, λέγοντας ότι εκτιμά πως ίσως οι υπηρεσίες πληροφοριών ήταν εκείνες που έδωσαν στη δημοσιότητα «αυτές τις ανοησίες».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του εκλεγμένου προέδρου είπε ότι η δημοσιοποίηση από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών που έκαναν λόγο περί ρωσικών φακέλων για τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν μια «σκανδαλώδης και ανεύθυνη» ενέργεια.«Είναι σκανδαλώδες και ανεύθυνο από μέρους ενός οργάνου του Τύπου που πρόσκειται στην αριστερά (και είναι) ανοικτά εχθρικό έναντι του εκλεγμένου προέδρου (σ.σ. του ιστότοπου Buzzfeed) να δημοσιεύει στο Διαδίκτυο τέτοιες πληροφορίες, πολύ επιζήμιες και εντελώς ψευδείς, μερικές ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων» του Τραμπ, δήλωσε ο Σον Σπάισερ λίγο πριν από μια συνέντευξη Τύπου του ρεπουμπλικάνου πολιτικού.
Στρεφόμενος κατά του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Τραμπ τον κατηγόρησε ότι δημιούργησε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Για το Μεξικό

Όσον αφορά το τείχος με το Μεξικό, ο Τραμπ είπε ότι δεν θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα για να αρχίσει το χτίσιμο του τείχους στα σύνορα των δύο χωρών.

«Θα μπορούσα να περιμένω ένα και ενάμισι χρόνο μέχρι να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με το Μεξικό, οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις αναλάβουμε καθήκοντα, αλλά δεν θέλω να περιμένω» είπε ο Τραμπ. Σημείωσε ότι ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ηγείται της προσπάθειας να λάβει «τις τελικές εγκρίσεις από τις υπηρεσίες και από το Κογκρέσο, προκειμένου να αρχίσει να χτίζεται το τείχος».
«Το Μεξικό με κάποιο τρόπο θα μας αποζημιώσει», μέσω κάποιου φόρου ή με κάποιο άλλο ποσό, είπε ο Τραμπ, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι δεν… κατηγορεί το Μεξικό που εκμεταλλεύτηκε τις ΗΠΑ.
Για το Obamacare

Αναφερόμενος στο Obamacare, ο Τραμπ είπε ότι «η κατάργηση και αντικατάστασή του» θα πραγματοποιηθεί «ταυτόχρονα».

«Θα είστε υπερήφανοι για το σχέδιο που θα παρουσιάσουμε» σημείωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος. «Το Obamacare είναι μια πλήρης και ολοκληρωτική καταστροφή. Καταρρέει» πρόσθεσε.
Για τη δημιουργία θέσεων εργασίας

«Θα δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης. Είπα ότι θα γίνω ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης που έχει δημιουργήσει ποτέ ο Θεός. Το πιστεύω αληθινά» είπε ο Τραμπ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου , απαριθμώντας διάφορους ομίλους -τη Fiat/Chrysler, τη Ford κ.ά.- που έχουν δεσμευθεί να εντείνουν τη δραστηριότητά τους στις ΗΠΑ.

«Υπάρχει μια φανταστική ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή, μια ατμόσφαιρα που πολλοί μου λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ πριν» τόνισε.
Ο Τραμπ απείλησε για άλλη μια φορά ότι θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον όσων βιομηχανιών μεταφέρουν εγκαταστάσεις τους στο εξωτερικό. Είχε διαμηνύσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα επιβάλει απαγορευτικούς δασμούς 45% στις κινεζικές εισαγωγές.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «σπουδαία νέα θα ανακοινωθούν μέσα στις δύο προσεχείς εβδομάδας για ομίλους οι οποίοι θα επενδύσουν στις Μεσοδυτικές (πολιτείες)». Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός είπε ότι η εταιρεία-κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors και η φαρμακευτική βιομηχανία θα μιμηθούν αυτό το παράδειγμα.
Όσον αφορά τις δικές του επιχειρήσεις, ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα παραδώσει την ηγεσία του ομίλου του στους γιους του και έσπευσε να ισχυριστεί πως παρότι προ ημερών του προτάθηκε μια προνομιακή συμφωνία, την απέρριψε. Ακόμη, υποσχέθηκε ότι όλα τα κέρδη των ξενοδοχείων του από ξένα κράτη θα τα δωρίζει στο δημόσιο ταμείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας