Τραγωδία στη Μάνδρα. Χρονικό προαναγγελθείσας καταστροφής

2180
μάνδρα

Τα κέρδη τους κοστίζουν ανθρώπινες ζωές

Χρονικό προαναγγελθείσας καταστροφής με την ανοχή κράτους και τοπικών αρχών οι πλημμύρες σε Μέγαρα – Νέα Πέραμο – Μάνδρα – Μαγούλα

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Δυτικής Αττικής της ΛΑ.Ε.

Η δυτική Αττική σήμερα έζησε μια ακόμα τραγωδία από το συνεχές χρονικό προαναγγελθησών καταστροφών που συντελούνται από μεγαλοεργολάβους, οι οποίοι με την ανοχή κράτους και τοπικών αρχών διαλύουν το περιβάλλον και μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν σε ανθρώπινες ζωές. Τρανό παράδειγμα οι τραγικές απώλειες από τις σημερινές πλημμύρες.

Οι τεράστιες καταστροφές αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την τραγική έλλειψη υποδομών και κυβερνητικού σχεδιασμού για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα. Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά τις δεσμεύσεις, δεν υλοποιούνται γιατί δεν αποδίδουν κέρδος για τους “νταβατζήδες” των έργων και των ζωών μας.

Η ΛΑ.Ε. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων και έκφράζει την ελπίδα να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι. Ταυτόχρονα, καλεί κυβέρνηση, Περιφέρεια και τους Δήμους Μεγαρέων και Μάνδρας – Ειδυλλίας να προχωρήσουν άμεσα στην εξασφάλιση στέγης ώστε οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων σπιτιών να βρουν ασφαλές καταφύγιο για τη νύχτα. Ακόμα, να καταγραφούν τάχιστα οι ζημιές και να αποζημιωθούν ολοκληρωτικά οι πληγέντες καθώς και να τους δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως γίνεται σε πληγέντες από θεομηνίες.

Τέλος, να κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι – για εμάς ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος – αυτοί που εκμεταλλεύονται την “Ολυμπία Οδό” και να αποκαταστήσουν το περιβάλλον με τις απορροές που πρέπει ώστε να μη θρηνήσουμε νέα θύματα.

Μπορεί αυτοί να μιλούν για “επενδύσεις” και κέρδη, όμως εμείς μιλάμε για το ανώτατο αγαθό,την ανθρώπινη ζωή!

Το γραφείο επικοινωνίας της Ν.Ε. Δυτικής Αττικής της ΛΑ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας