Τραγωδία! Στα χέρια Ερντογάν-Σάρατζ η στρατηγική αεροπορική βάση Al-Watiya

2588
σάρατζ

Τεράστιες και προδοτικές οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου, οι οποίοι αναγνωρίζουν ως επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης τα ανδρείκελα του Ερντογάν στην Τρίπολη

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, έπεσε στα χέρια των Ερντογάν-Σάρατζ η στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση Al-Watiya στη δυτική Λιβύη. Καθοριστικό ρόλο για την απώλεια της αεροπορικής βάσης από τις δυνάμεις του LNA του Χαλίφα Χαφτάρ, διαδραμάτισαν τα τουρκικά drones με τα οποία παράνομα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του Σάρατζ η Τουρκία του Ερντογάν, καθώς και οι χιλιάδες μισθοφόροι τζιχαντιστές τους οποίους έχει στείλει ο Ερντογάν στη Λιβύη και μάχονται στην πρώτη γραμμή εναντίον του στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ.

Το πλήγμα φυσικά για τον LNA του Χαλίφα Χαφτάρ από την απώλεια της αεροπορικής βάσης είναι βαρύτατο και είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος της απώλειας των θέσεων του στη Δυτική Λιβύη.

Τεράστιες και προδοτικές είναι οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, οι οποίες παρά το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο το οποίο ακρωτηριάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αναγνωρίζουν ως επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης, τα ανδρείκελα του Ερντογάν στην Τρίπολη.

Αποτελεί εθνική τραγωδία ότι η Ελλάδα ως αποικία και προτεκτοράτο συντάσσεται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την γερμανική Ευρώπη στην επιχείρηση που διεξάγουν στη Λιβύη για να εγκαθιδρύσουν κυβέρνηση του χεριού τους και να ληστέψουν και να λεηλατήσουν τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα αυτής της χώρας.

Αν και η ήττα που έχει υποστεί στη Δυτική Λιβύη ο Χαλίφα Χαφτάρ είναι κρίσιμη, η έκβαση του αγώνα για το μέλλον της Λιβύης δεν έχει κριθεί ακόμα. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο LNA ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη ανακατάληψης της βάσης απόψε το βράδυ από τους μισθοφόρους και τις πολιτοφυλακές του Σάρατζ. Αν η επιχείρηση αποτύχει, η αεροπορική βάση θα βομβαρδιστεί για να αποτραπεί η χρήση της από την Τουρκική Αεροπορία!

Η Ελλάδα, αντί να κάνει “πλάτες” στην τουρκική εισβολή στη Λιβύη, όπως τον ίδιο “προδοτικό” ρόλο παίζει και στη Συρία, οφείλει να κάνει στροφή 180% στην πολιτική της, να σταματήσει την αναγνώριση του καθεστώτος Σάρατζ που μετατρέπει την Λιβύη σε γεωγραφικό τμήμα της νέας Τουρκίας και να  αναλάβει πρωτοβουλία για να σχηματιστεί ένα μπλοκ χωρών της ευρύτερης περιοχής και τέτοιες χώρες υπάρχουν, το οποίο θα κινηθεί δραστήρια για να στηρίξει τις δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης σε έναν αγώνα που κάνουν για να ανακόψουν τον τουρκικό επεκτατισμό, για να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο, να καταργηθεί το τουρκολυβικό μνημόνιο και να συμβάλλουν σε ένα κλίμα ειρήνης, σταθερότητας, σεβασμού των συνόρων και συνεργασίας στην περιοχή.

Αν στη Λιβύη κυριαρχήσει η Τουρκία και την μετατρέψει σε προτεκτοράτο της, δεν θα χάσει μόνο ο Λιβυκός λαός, θα κινδυνεύσει να χάσει και η Ελλάδα και η Κύπρος τα θαλάσσια κυριαρχικά της δικαιώματα και όχι μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας