Πειραιώς και Εθνική χαρίζουν κόκκινα δάνεια σε funds στο 5%της αξίας

2277
τράπεζα
Την ίδια στιγμή ληστεύουν με πλειστηριασμούς τη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Με μια προκλητική για τους δανειολήπτες κίνηση η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα προχώρησαν στην πώληση χαρτοφυλακίων “κόκκινων δανείων” και πιστωτικών καρτών σε FUNDS με “εκπτώσεις” που υπερβαίνουν το 94% (!), με τις συμφωνίες αυτές να αποτελούν εμπαιγμό για όλους τους δανειολήπτες, που βλέπουν με παράνομους και σκοτεινούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να χάνουν τα σπίτια τους και τα μικρά τους ακίνητα.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε δεσμευτική συμφωνία με την APS Investments S.a.r.l. σε σχέση με την πώληση και μεταβίβαση μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από καταγγελμένα μη εξασφαλισμένα καταναλωτικά δάνεια και οφειλές πιστωτικών καρτών συνολικής πιστωτικής απαίτησης €2.238 εκατ.

Το τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε 5% του €1 δισ ανεξόφλητου κεφαλαίου του Χαρτοφυλακίου. Με απλά λόγια, για το ανεξόφλητο υπόλοιπο του €1 δισ. από μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια και χρέη πιστωτικών καρτών χωρίς εξασφαλίσεις, η Τράπεζα Πειραιώς θα εισπράξει από την APS Investments S.a.r.l. τίμημα ύψους €50 εκατ!!!

Και η Εθνική Τράπεζα

Ολοκληρώθηκε η πώληση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων της Εθνικής Τράπεζας προς τις CarVal Investors και Intrum.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα: “Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της 21ης Ιουνίου 2018, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει ότι στις 2 Ιουλίου 2018 ολοκλήρωσε τη διάθεση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων μη εξασφαλισμένων δανείων λιανικής και μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με ανεξόφλητο κεφάλαιο ύψους € 2,0 δισ. περίπου, στις εταιρείες CarValInvestors και Intrum”, με το τίμημα της συναλλαγής, να ανέρχεται σε μόλις 6% του συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου!!!

Σεισάχθεια τώρα

Αφού λοιπόν οι τράπεζες μπορούν να χαρίζουν κόκκινα δάνεια σε funds στο 5% της αξίας τους, τότε γιατί δεν γίνεται σεισάχθεια με αντίστοιχη διαγραφή στα χρέη των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και δημοσίων επιχειρήσεων;

Επόμενως το σχετικό αίτημα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών αποκτά όχι μόνο επικαιρότητα αλλά είναι και απόλυτα ρεαλιστικό. Είναι, εξάλλου, ο μόνος τρόπος που διασφαλίζει την επιβίωση λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που χρεοκόπησαν εξαιτίας των μνημονίων και της λιτότητας αλλά βοηθά και στην αναγέννησή τους και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας