Το Twitter διέγραψε σκόπιμα λογαριασμούς, φέρεται να συνδέονται με Ιράν!

897
διέγραψε

Πρόκειται για 4.779 λογαριασμούς, οι οποίοι αφαιρέθηκαν από τη δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα, επειδή σχετίζονταν ή υποστηρίζονταν από την ιρανική κυβέρνηση.

Την διαγραφή χιλιάδων λογαριασμών, οι οποίοι φέρεται να «συνδέονται ή να υποστηρίζονται από την ιρανική κυβέρνηση», ανακοίνωσε το Twitter.

Συγκεκριμένα, η δημοφιλής πλατφόρμα απομάκρυνε 4.779 λογαριασμούς, οι οποίοι αργότερα χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα το είδος της… παραβίασης.

​Η πρώτη ομάδα, η οποία αριθμεί 1.666 λογαριασμούς, απομακρύνθηκε επειδή «τουίταρε» περιεχόμενο διεθνών ειδήσεων, «συχνά υπό το πρίσμα, το οποίο ωφελούσε τη διπλωματική και γεωστρατηγική άποψη του ιρανικού κράτους».

Ακόμη 248 λογαριασμοί, οι οποίοι φέρεται να προέρχονται από το Ιράν, απομακρύνθηκαν από την πλατφόρμα, επειδή «ήταν περισσότερο ενεργά εμπλεκόμενοι με συζητήσεις που αφορούσαν ειδικά το Ισραήλ».

Η τελευταία ομάδα, η οποία περικλείει 2.875 λογαριασμούς, διαπιστώθηκε ότι «είχε επιστρατεύσει ένα εύρος ψεύτικων προσώπων, θέτοντας ως στόχο συζητήσεις σχετικά με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα στο Ιράν και διεθνώς».

Στη σχετική ανακοίνωση, παράλληλα, επισημαίνεται ότι αφαιρέθηκαν δεκάδες άλλοι λογαριασμοί από τη Ρωσία, την Ισπανία και τη Βενεζουέλα.

Αυτοί οι λογαριασμοί περιλαμβάνουν α) τέσσερα προφίλ, τα οποία συνδέονται με την ρωσική Internet Research Agency, β) 130 λογαριασμούς που συνδέονται με το κίνημα ανεξαρτησίας στην Καταλονία και γ) 30 λογαριασμούς που προέρχονται από την Βενεζουέλα, οι οποίοι «φέρεται να εμπλέκονται σε πλατφόρμες χειραγώγησης εκτός της χώρας».

Τα παραπάνω έρχονται ως συνέχεια του κύματος διαγραφών από Twitter και Facebook, το οποίο αφορούσε λογαριασμούς που φέρεται να συνδέονταν με το Ιράν, με βάση πόρισμα της εταιρείας start-up της CIA, FireEye.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας