Το Oruc-Reis μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα εξευτελίζει κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο

2965
γαλλία

Τα παχιά, ανέξοδα και μεγάλα λόγια της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας εξαφανίστηκαν και πάγωσαν εδώ και πολλές ώρες με το Oruc Reis να κινείται επιδεικτικά, μετά την κυπριακή, στην ελληνική ΑΟΖ, να έχει ποντίσει περιφρονητικά προς τη χώρα μας καλώδια και να διεξάγει ακώλυτα σεισμικές έρευνες.

Μόνο πικρά ειρωνικά σχόλια προκαλούν οι πηγές του Υπουργείου Άμυνας της χώρας μας, οι οποίες ισχυρίζονται ότι το Oruc Reis δυσκολεύεται στις έρευνες του λόγω του θορύβου που προκαλούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται κοντά του.

Την προηγούμενη φορά ήταν πάλι το Oruc Reis που το “παρέσυραν” οι ισχυροί αέρηδες και το κατηύθυναν άθελα του στην ελληνική ΑΟΖ.

Τώρα, για να μην αφήσει η Τουρκία καμία αμφιβολία, είναι ο ίδιος ο Ερντογάν που βγήκε με δηλώσεις του να κάνει σόου για την επέλαση του Oruc Reis επί των θαλασσίων ζωνών της χώρας μας.

Το “γλεντάει“, επίσης, με τουιτ του, αργά το βράδυ και το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, αναρτώντας φωτογραφίες που δείχνουν τον κινηματογραφικό σχηματισμό που περιλαμβάνει το Oruc Reis περικυκλωμένο από πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού. Στο δεύτερο τουιτ το τουρκικό υπουργείο αναφέρει: “οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της αποφασιστικότητας τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο στις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας“.

Είναι απορίας άξιον πότε θα βαρεθούν οι ελληνικές φρεγάτες να εκπέμπουν μήνυμα κάθε 15 λεπτά προς το Oruc Reis και να το καλούν να αποχωρήσει από την ελληνική ΑΟΖ.

Κάποτε, άλλωστε, θα φύγει. Μέχρι τις 23 Αυγούστου που λήγει η τουρκική Navtex έχει αρκετό χρόνο μπροστά του.

Άραγε που πήγαν οι λεονταρισμοί της κυβερνητικής ηγεσίας; Που πήγαν οι κορόνες αποφασιστικότητας και εκτέλεσης του καθήκοντος του πρωθυπουργού, του υπουργού Άμυνας, των λαλίστατων άλλων υπουργών και της στρατιωτικής ηγεσίας;

Δεν θέλω να γίνω πιο δηκτικός!

Ένα θα πω, όσο περνάνε οι ώρες και με την Ελλάδα σε ρόλο παρατηρητή και “συνοδού” του Oruc Reis, τόσο περισσότερο η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο εξευτιλίζονται και δυστυχώς μαζί τους διασύρουν την χώρα και φοβούμεθα ότι προσβάλουν τον ελληνικό λαό.

Κ.Μ

 

Υ.Γ: Θαυμάστε, επίσης, τους  αφοσιωμένους, όπως πάντα, συμμάχους της χώρας μας. Τα καταφέρνουν μια χαρά στις ανέξοδες εκκλήσεις τους προς την Τουρκία και προκαλούν τον θαυμασμό για την ευγένεια με την οποία τις απευθύνουν. Για άλλη μια φορά αφήνουν το πεδίο ελεύθερο στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο για να προωθήσει τις άνομες και επεκτατικές επιδιώξεις της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας