Το Oruc-Reis εισβάλει στα 5,8 ν.μ. Τσαλαπατά κάθε έννοια ελληνικής κυριαρχίας!

1071
Oruc-Reis εισβάλει

Η Τουρκία, με όπλο το Oruc Reis, ετοιμάζεται να εισβάλει στα εθνικά χωρικά ύδατα.
Η υποχωρητική και υποτελείς πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου έχει δώσει στην πράξη το «πράσινο φως» στην Άγκυρα να κουρελιάζει τα θαλάσσια κυριαρχικά μας δικαιώματα από τις 10 Αυγούστου που διεξάγει έρευνες πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Τώρα η Τουρκία ανεβάζει τον πήχη των προκλήσεων και με τη νέα NAVTEX που εξέδωσε απειλή να κάνει έρευνες στα 5,8 ναυτικά μίλια από ελληνικό έδαφος. Η πρόκληση είναι πρωτοφανής.

Στη ζώνη των 6 ναυτικών μιλίων η Ελλάδα ασκεί απόλυτη κυριαρχία. Και το ερώτημα είναι τι θα πράξει η κυβέρνηση όταν το Oruc Reis παραβιάσει και το όριο των 6 ναυτικών μιλίων. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι απλώς θεατής των εξελίξεων και θα περιορίζεται μόνο σε ανακοινώσεις αντίδρασης; Διότι ο Ερντογάν απλώς γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις «έντονες» ελληνικές διαμαρτυρίες.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι «κόκκινη» γραμμή για αυτήν είναι τα 6 ναυτικά μίλια. Βλέπουμε, όμως, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μάλλον να υποβαθμίσει και τη νέα ιταμή πρόκληση της Τουρκίας, παρ’ότι γνωρίζει ότι η τουρκική NAVTEX συμπεριλαμβάνει μια περιοχή μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ως δικαιολογία ότι για τη μέτρηση της περιοχής των ερευνών έχει λάβει υπ’όψιν μια μικρή τουρκική βραχονησίδα. Η δικαιολογία της Τουρκίας είναι αστήριχτη και η αλήθεια είναι ότι το Oruc Reis ετοιμάζεται να κάνει εισβολή στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας