Το Brexit-η δήθεν καταστροφή και η εθνικοποίηση των αγγλικών σιδηροδρόμων

2029
brexit

Αποχώρησαν οι Βρετανοί ευρωβουλευτές από το Ευρωκοινοβούλιο, άλλοι με τραγούδια και άλλοι με δάκρυα επισφραγίζοντας έτσι το Brexit, την πρώτη αποχώρηση από την Ε.Ε και μάλιστα μιας μεγάλης ιστορικής χώρας όπως η Βρετανία.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Ε.Ε ξεκίνησε, με την τελευταία χωρίς την Βρετανία να είναι πλέον μισή.

Στο μεταξύ κανένας από όσους προέβλεπαν λόγω Brexit λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς στη Βρετανία και ήταν πάμπολλοι και σχεδόν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη.

Την ίδια ώρα της αποχώρησης των Βρετανών από το Ευρωκοινοβούλιο, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε την έκπληξη και παρότι συντηρητικός, ηγούμενος μιας συντηρητικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε την εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων της Βόρειας Αγγλίας υπό την ενθουσιώδη στήριξη των εργατικών συνδικάτων και του εργατικού και λαϊκού πληθυσμού, που ταλαιπωρείτο βάναυσα από τις κακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες και τα ακριβά εισιτήρια.

Και όταν στην Αγγλία μιλάνε για εθνικοποίηση δεν εννοούν το Δημόσιο όπως οι ελληνικές κυβερνήσεις, που το βλέπουν ως αποθήκη αναξιοκρατίας, βολέματος, κομματικών διορισμών και πελατειακών σχέσεων αλλά περισσότερο ως παραγωγικό εργαλείο υπεύθυνης εργασίας και υπηρεσιών στον πολίτη, παρά το γεγονός, φυσικά, ότι η Βρετανία παραμένει μια σκληρή καπιταλιστική χώρα.

Να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε και εμείς στην Ελλάδα και να αντιληφθούμε την ανάγκη να απαλλαγούμε από τη “συμμορία του ευρώ” που λυμαίνεται τη χώρα και να εγκαταλείψουμε τη γερμανικήφυλακή” της Ε.Ε για να κάνουμε μια ελπιδοφόρα αρχή.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας