Το όνειδος του προϋπολογισμού! Ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτείται μόνο από τους συνταξιούχους-ασφαλισμένους!

734
αυξήσεις

5 δις από συνταξιούχους-ασφαλισμένους!!
ΜΟΝΟ 100 εκατ. από την κυβέρνηση !!

Ιδού ο πίνακας-ντροπή και του φετινού προϋπολογισμού!
(Πίνακας 3.27, σελ. 116)

1.Με το γ’ Μνημόνιο (ν. 4336/2015, παρ. 2.5, σελ. 1020) που ψήφισαν και τα πέντε κόμματα του μνημονιακού τόξου, επικυρώθηκε ισόβιο χαράτσι 6% για όλους τους συνταξιούχους και για όλα τα είδη των συνταξιοδοτικών παροχών (κύριες, επικουρικές κ.ά.).

Ειδικότερα θεσπίστηκε σε μόνιμη βάση:

α)η αύξηση 2% (από 4 σε 6%) της εισφοράς υπέρ υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε 2.800.000 κύριες συντάξεις (καταβαλλόμενες και εκκρεμούσες),

β)η καταβολή, για πρώτη φορά από 1-1-2016, εισφοράς ύψους 6% υπέρ υγείας (ν. 4387/2016 άρθρο 44) σε 1.300.000 επικουρικές συντάξεις (καταβαλλόμενες και εκκρεμούσες),

γ)η επιβολή διπλής εισφοράς σε 1.300.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη,

δ)η επιβολή εισφοράς ύψους 6% στο άθροισμα των καταβαλλομένων συντάξεων, σε περίπτωση συρροής περισσοτέρων της μίας κύριων συντάξεων στο ίδιο πρόσωπο και

ε)η επιβολή για πρώτη φορά πολλαπλής εισφοράς υπέρ υγείας σε όσους λαμβάνουν ταυτόχρονα σύνταξη (ή συντάξεις) και έχουν εισόδημα από μισθωτή εργασία. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται το προβλεπόμενο ποσοστό εισφοράς υπέρ υγειονομικής περίθαλψης επί της συντάξεως που λαμβάνουν, καθώς και επί των πάσης φύσεως αποδοχών ή επί του μηνιαίου εισοδήματός τους (άρθρο 44 παρ. α ν.4387/2016).

Η ΕΝΥΠΕΚΚ αποκαλύπτει σήμερα τα συγκεκριμένα ποσά από την ίδια την Εισηγητική Έκθεση του κατατεθειμένου στη Βουλή προϋπολογισμού για το 2020 (Πίνακας 3.27, σελ. 116) που αποδεικνύουν τα ανωτέρω:

Πίνακας 3.27 Προϋπολογισμοί Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

και νοσοκομείων-ΠΕΔΥ (σε εκατ. ευρώ)

γ)ΕΟΠΥΥ 2019 Εκτιμήσεις 2020 Προβλέψεις
Έσοδα 5.245 5.331
Ασφαλιστικές εισφορές 4.396 4.485
Ρύθμιση οφειλών 216 212
Μεταβιβάσεις από τακτικό προϋπολογισμό 100 100
Μεταβιβάσεις από φορείς κοινωνικής ασφάλισης 164 159
Απόδοση περιουσίας 50 50
Εισπράξεις υπέρ Δημοσίου και τρίτων 289 295
Λοιπά έσοδα 30 30

 

2.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι δανειστές με τη συνδρομή και των άλλων μνημονιακών κομμάτων, με το ισόβιο χαράτσι υπέρ υγείας που επέβαλαν από το 2016 σε εκατομμύρια συνταξιούχων και ασφαλισμένων, ουσιαστικά μετακύλησαν το συνολικό κόστος τής περίθαλψης στους ίδιους!!

Όμως όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι της εργασίας που σήμερα στηρίζουν τα άνεργα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, κατέβαλλαν υψηλές εισφορές υπέρ ασθενείας και υγείας καθ’όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Αντιστοίχως, με τις σκληρές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 (άρθρο 41), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι δανειστές …φρόντισαν να καταβάλλουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα εισφορές υπέρ υγείας ύψους 7,10% επί των πάσης φύσεως αποδοχών τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ανεξάρτητοι απασχολούμενοι εισφορές 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματός τους, προς εκπλήρωση των άνω μνημονιακών στόχων.

Αν ψηφιστεί και αυτός ο προϋπολογισμός, ο δέκατος κατά σειρά μνημονιακός προϋπολογισμός, τότε θα ζήσουμε την πλήρη φτωχοποίηση του λαού μας, ο οποίος, ενώ είναι από τους εργατικότερους στην Ευρώπη, θα βιώσει την εξαθλίωση και τη μετάπτωση της χώρας σε κράτος-«παρία»!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως παλιότερα είχε καλέσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έστω την τελευταία στιγμή, να παγώσει ΑΜΕΣΑ την ακραία αυτή συνταξιοκτόνα ρύθμιση και τους βουλευτές να ΜΗΝ ψηφίσουν αυτόν τον εθνοκτόνο προϋπολογισμό.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα αγωνιστεί προκειμένου η κυβέρνηση να καταργήσει την ήδη ψηφισμένη αυτή διάταξη-«λαιμητόμο» που επιβάλλει σε βάρος εκατομμυρίων συνταξιούχων μας χαράτσι εφ’όρου ζωής, αλλά και τις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού που, αν ψηφιστούν, θα γίνουν νόμος του κράτους.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους συνταξιούχους και με τις Οργανώσεις τους για να μην εφαρμοστούν τα σχέδια ληστρικής αφαίμαξης των μικρών συντάξεών τους που μεθοδικά προωθούν κυβέρνηση και δανειστές.

Και θα ενημερώνει διαρκώς όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους για τα δικαιώματά τους και για τη μεθόδευση δανειστών και όλων των μνημονιακών κομμάτων να αρπάξουν τον ιδρώτα, τις οικονομίες, τις ελπίδες και τους απελπισμένους νέους επιστήμονες της πατρίδας που ξενιτεύονται!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας