Το ταξίδι στη Μόσχα του μικρού ήρωα ζωής!

1253
μόσχα

Στη Ρωσία βρίσκεται ο πρωταγωνιστής της φωτογραφίας του Ταϊσίρ Μαχντί που κατέκτησε, πέρυσι, την πρώτη θέση στην κατηγορία αθλημάτων στον διαγωνισμό «Andrei Stenin» και μαζί και τις καρδιές του κόσμου. Ο Κασίμ Καντίμ ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο το θέμα του διαγωνισμού, ήτοι την αγάπη για ζωή, κόντρα στις δυσκολίες.

Ο Κασίμ Καντίμ, ένα αγόρι από το Ιράκ με ακρωτηριασμένο το ένα του πόδι, αποτέλεσε ένα από τα σύμβολα της αγάπης για ζωή, στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό «Andrei Stenin» με τίτλο «Desire for Life» το 2018. Η φωτογραφία με τον ίδιο να παίζει ποδόσφαιρο κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Αθλητισμός» στον συγκεκριμένο διαγωνισμό που είχε διοργανώσει το πρακτορείο ειδήσεων «Rossiya Segodnya».

​Το πρακτορείο κάλεσε τον Κασίμ να επισκεφτεί τη ρωσική πρωτεύουσα, με αφορμή τα γενέθλιά του.

Έτσι και έγινε. Το αγόρι έφτασε, χθες, στη Μόσχα, όπου και αναμένεται να μείνει για μία εβδομάδα.

​Σήμερα, μάλιστα, παρακολούθησε έναν αγώνα της Premier League Ρωσίας ανάμεσα στην Σπάρτακ και την Ούφα.

Μεταξύ άλλων, το αγόρι αναμένεται να επισκεφτεί διάφορα αξιοθέατα στη Ρωσία.

Την ιδεά για το ταξίδι του, την είχε πρωτοεκφράσει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να βρείτε αυτό το αγόρι και θα πρέπει να τον προσκαλέσουμε στη Μόσχα… Αυτό το αγόρι και ο τρόπος με τον οποίο κοιτάζει την μπάλα — αξίζει πραγματικά να έρθει εδώ», είχε πει η ίδια.

«Θα το κάνουμε με κάθε τρόπο», ήταν η απάντηση του γενικού διευθυντή του Rossiya Segodnya Νμίτρι Κίσελγιοβ, με την αρχισυντάκτρια του ειδησεογραφικού πρακτορείου Μαργκαρίτα Σιμονιάν να διαβεβαιώνει: «Θα τον βρούμε, θα τον φέρουμε, θα του δείξουμε τη χώρα και σίγουρα θα τον πάμε σε έναν φοβερό ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα προσπαθήσουμε επίσης να τον βοηθήσουμε να λάβει ιατρική περίθαλψη από τους γιατρούς μας και να λάβει προσθετικό μέλος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας